Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Bezlepkové pagáče bez kysnutia

Pripravte si doma lahodné bezlepkové pagáče rýchlo a jednoducho! V tomto recepte vám krok za krokom ukážeme, ako z múky Promix Beta vyčarovať dokonalé pagáče bez zbytočnej námahy. Táto špeciálna múka nie lenže zaručuje výbornú chuť, ale je aj obohatená o minerály a vlákninu, ktoré sú prospešné pre váš zdravý životný štýl.

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke a necháme ich úplne vychladnúť. Potom ich ošúpeme a nastrúhame na jemno.
  2. Do väčšej misy dáme všetky sypké suroviny na cesto (bezgluténovú múku Promix Beta, kypriaci prášok a soľ), pridáme zvyšné prísady (tvaroh, maslo a zemiaky) a vypracujeme (ručne alebo hnietačom) hladké cesto. Ak sa cesto priveľmi lepí, pridáme ešte trošku bezlepkovej múky.
  3. Takto pripravené cesto potom vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2,5-3 cm. Z neho vykrajujeme pagáčiky s priemerom približne 4 cm a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Bezlepkové pagáče potrieme rozšľahaným vajcom zmiešaným s trochou oleja a posypeme rascou a hrubou soľou. Pečieme ich do zlatista vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 25 minút. Po dopečení ich necháme vychladnúť do vlažna.
  5. Bezlepkové pagáče sa dajú aj dobre zmraziť. Keďže najlepšie chutia čerstvé, nezjedené pagáče môžeme zabaliť do uzatvárateľného plastového vrecka a dať zamraziť. Zmrazené pagáče pred ďalšou konzumáciou necháme rozmraziť pomaly, pri izbovej teplote a na 5 minút ich dáme zahriať do predhriatej rúry na 180 stupňov.

Suroviny

Na cesto:

Na potretie:

  • 1 - 2 ks vajcia
  • trochu oleja

Na posypanie:

  • celá rasca
  • hrubá soľ

Črty

  • bez lepku
  • bez pridania droždia
  • vegetariánske

Parametre

  • Príprava počas 120 minút
  • Pečenie počas 25 minút
  • Teplota rúry 180 °C

Neprehliadnite