Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Bryndzový osúch bez lepku

Upečte si s nami bezlepkový bryndzový osúch s oškvarkami, ktorému ozaj len ťažko odolať. Správne chuťovo vyladený si môžete upiecť aj vy z bezlepkovej múky Novalim Promix T. Táto múka je vyrobená z prirodzene bezlepkových surovín a obsahuje okrem iného napríklad aj zemiakovú či pohánkovú múku ale aj jablčnú vlákninu.

Postup

  1. Do vlažného mlieka rozdrobíme čerstvé droždie, pridáme cukor a necháme vzísť kvások. V mise premiešame všetky suché prísady vrátane bezlepkovej múky Promix T (ak používame sušené droždie, pridáme ho v tomto kroku), potom pridáme kvások a zvyšné prísady a hnetačom vypracujeme kompaktné, hladké cesto. Poprášime ho bezlepkovou múkou, prikryjeme fóliou a necháme vykysnúť.
  2. Kým cesto na bryndzový osúch kysne, pripravíme si plnku. Na ňu jednoducho zmiešame bryndzu a kyslú smotanu, kým nebudú hladké. Ďalej si nasekáme oškvarky a slaninu na drobné kúsky.
  3. Vykysnuté cesto dlaňami roztlačíme na vymastenom a pomúčenom okrúhlom plechu ( s priemerom 22 cm), okraje cesta necháme min. o 1 cm vyššie. Do vytvorenej priehlbiny nanesieme bryndzovo-smotanovú plnku, posypeme ju oškvarkami a slaninkou a dáme osúch piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov asi na 20-25 min. Po dopečení necháme osúch vychladnúť a pred podávaním ho dozdobíme a dochutíme nasekaným kôprom.

Suroviny

Na osúch potrebujeme:

Na plnku potrebujeme:

  • 100 g kyslej smotany
  • 100 g bryndze
  • 100 g nasekaných oškvarkov
  • 3 ks plátky slaniny
  • kôpor na ozdobenie

Črty

  • bez lepku

Parametre

  • Príprava počas 30 minút
  • Pečenie počas 20-25 minút
  • Teplota rúry 200 °C

Neprehliadnite