Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Kakaová torta bez lepku

Pripravte si lahodnú kakaovú tortu bez lepku, ktorá osladí každú oslavu alebo vytvorí chvíle pohody pri šálke kávy. Jednoduchý recept na nadýchané cesto a bohatý čokoládový ganache je ideálny pre každého, kto miluje sladké a dbá na zdravie. Vyskúšajte a nechajte sa uniesť chutným potešením bez lepku!

Postup

  1. Ako prvú si pripravíme plnku. Prevretou šľahačkou zalejeme na kúsky nasekanú čokoládu, rozmiešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a potom necháme vychladnúť. Vychladnutý krém dáme ešte do chladničky, kým ho nepoužijeme na naplnenie torty.
  2. Celé vajcia spolu s kryštálovým cukrom šľaháme do nadýchanej bledej peny asi 10 minút. Potom na túto zmes preosejeme bezlepkovú múku Promix PK, lyžičku kypriaceho prášku a 2 lyžice kakaa. Gumenou varechou dôkladne ale zľahka premiešame sypké a mokré prísady tak, aby nám neostali hrudky, aby sme ale stále zachovali veľký objem zmesi.
  3. Zmes potom nalejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi 25-30 minút. Po dopečení necháme korpus úplne vychladnúť.
  4. Vychladnutý korpus prerežeme vodorovne na 3 rovnaké časti. Spodnú časť korpusu potrieme vrstvou ríbezľového lekváru a potom nanesieme asi tretinu čokoládovej plnky. Tú si pripravíme tak, že vychladnutý krém len jednoducho vyšľaháme ako šľahačku.
  5. Plnku prikryjeme druhým plátom korpusu, ten opäť potrieme najprv lekvárom a potom druhou tretinou plnky a prikryjeme ju posledným, tretím plátom cesta. Tortu po bokoch aj na povrchu potrieme tenkou vrstvou krému, ktorý zvýšil a dáme riadne vychladiť do chladničky.
  6. Napokon na povrch torty nalejeme roztopenú čokoládu rozmiešanú s trochou kokosového tuku, necháme efektne postekať po boku stekance a tortu ozdobíme čerstvými ríbezľami.

Suroviny

Na korpus:

Na plnku:

  • 250 ml šľahačky
  • 200 g horkej čokolády
  • pohár ríbezľového džemu na potretie korpusu

Na polevu:

  • 75 g horkej čokolády
  • 10 g kokosového tuku
  • ríbezle na ozdobu

Črty

  • bez lepku
  • vegetariánske

Parametre

  • Príprava počas 60 minút
  • Pečenie počas 25-30 minút
  • Teplota rúry 180 °C

Neprehliadnite