Nekysnuté syrové pagáče bez lepku
![](https://etabletka.sk/wp-content/uploads/2024/07/image.webp)
Rýchle a chutné pečivo? Tieto nekysnuté syrové pagáče si zamilujete, môžete si ich vychutnať na raňajky, ako prílohu ku grilovačke alebo aj na výlete do prírody. Ak máte radi takzvané recepty z jednej misy, tak tento je presne pre Vás.
Postup
- Ako si pripraviť nekysnuté syrové pagáče bez lepku? Je to celkom jednoduché. Do misy nasypeme postupne všetky suché prísady (bezguténovú múku Promix PK, ďalej soľ, sušený cesnak, kypriaci prášok). Ďalej pridáme nastrúhaný parmezán (môžeme použiť aj iný strúhaný syr výraznej chuti), nasekané bylinky, na strúhadle nastrúhané studené maslo a mlieko.
- Varechou začneme spracovávať z týchto prísad cesto, ktoré napokon ručne vymiesime do kompaktnej hladkej hmoty.
- Na pracovnej doske, ktorú sme pomúčil bezgluténovou múkou, cesto rozvaľkáme na menší obdĺžnik a poskladáme na tretiny. Opäť zľahka rozvaľkáme a poskladáme a potom zopakujeme celý proces ešte raz. Celkovo cesto poskladáme trikrát.
- Napokon ho rozvaľkáme na hrubo (asi 2 cm hrúbka) a okrúhlou vykrajovačkou vykrajujeme pagáče. Kladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozmiešaným vajíčkom, posypeme soľou a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňoch asi 20-23 minút do zlato-hneda. Po dopečení necháme vychladnúť.
- Tieto nekysnuté syrové pagáče bez lepku chutia najlepšie za čerstva, ak ich nezjete, môžete ich v igelitovom vrecúšku zmraziť a použiť neskôr.
Suroviny
Potrebujeme:
- 2,5 šálky (1 šálka = 250 ml) bezgluténovej múky Promix PK Novalim PROMIX-PK zmes na bezlepkové pečivo 1000g
- 1 šálka (1 šálka = 250 ml) mlieka
- 125g studeného masla
- 1/2 šálky strúhaného parmezánu
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 1 ČL sušeného cesnaku
- 1 ČL soli
- 1-2 PL nasekaných byliniek (my sme použili tymián)
- 1ks vajce na potretie
- hrubozrnná soľ na posypanie
Črty
- bez lepku
- vegetariánske
Parametre
- Príprava počas 25 minút
- Pečenie počas 20-23 minút
- Teplota rúry 200 °C