Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Bezlepkové cestoviny s tekvicovou omáčkou

Po novom roku treba začať trochu zľahšia. Pripravme si výborné bezlepkové cestoviny s tekvicovou omáčkou. Príjemná obmena po sviatočných mäsitých jedlách. Ich základom je krémová omáčka z obľúbenej hokkaido tekvice a bezlepkové cestoviny Procel. Pre tento recept sme si vybrali špirálky. Poďte sa pozrieť na skvelý nový recept a možno vás inšpirujeme k vareniu.

Postup

  1. Tekvicu umyjeme, prekrojíme na polovicu, odstránime jadierka a nakrájame na kocky aj so šupkou. Rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a osolíme. Hlavičku cesnaku zhora zrežeme, tiež pokvapkáme olejom a zabalíme do alobalu lesklou stranou dovnútra. Cesnak položíme na kraj plechu s tekvicou a spolu pečieme na 180 °C asi 30 minút, kým nezačne šupka hnednúť.
  2. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme ich, ale odložíme si bokom jednu naberačku vody, v ktorej sme cestoviny varili.
  3. Po upečení vložíme tekvicu do mixéra, niekoľko kúskov si z nej však odložíme bokom k podávaniu.
  4. K tekvici vytlačíme upečený cesnak. Pridáme rastlinnú smotanu, šťavu z citróna, chili, muškátový orech, soľ a korenie. všetko spolu rozmixujeme na hladkú omáčku. Ak je príliš hustá, zriedime ju trochou odloženej vody z cestovín.
  5. Bezlepkové cestoviny zmiešame s tekvicovou omáčkou, pridáme kúsky tekvice a ozdobíme listami bazalky. Hneď podávame. Dobrú chuť!

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 balenie bezlepkové cestoviny Novalim Novalim PROCEL bezlepkové cestoviny, špirály 250 g
  • 1 ks väčšia tekvica hokkaido
  • 1 ks hlavička cesnaku
  • 150 ml rastlinnej smotany
  • ½ citróna
  • trochu chili
  • štipka mletého muškátového orieška
  • soľ
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • olivový olej
  • listy čerstvej bazalky na ozdobu

Črty

  • bez lepku
  • bez laktózy
  • vegetariánske

Parametre

  • Príprava počas 30 minút
  • Pečenie počas 30 minút
  • Teplota rúry 180 °C

Neprehliadnite