Bezlepkové jednohubky s bryndzovou penou

Máme tu pre vás chutný recept na Veľkú noc. Vyskúšajte tieto bezlepkové jednohubky s bryndzovou penou. Chutné občerstvenie pre všetkých šibačov, ktoré ale určite dobre padne kedykoľvek v roku. Máte chuť na niečo malé pod zub? Tak ste na správnom mieste. Vyskúšajte tento chutný recept.
Postup
- Najprv si pripravíme jednoduché bezlepkové lístkové cesto. Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame v mise so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené a tuhé maslo, studený tvaroh a varechou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny (pokojne však aj cez noc).
- Odpočinuté cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm a vykrajujeme z neho menšie kvetinky, kolieska alebo iné tvary podľa vlastného výberu. Ukladáme na jemne vymastený plech alebo na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme na 200°C vo vopred vyhriatej rúre 15-20 minút do zlatista.
- Na bryndzovú penu si zmiešame všetky prísady (so soľou opatrne – bryndza je dosť slaná) a jemne prešľaháme elektrickým mixérom. Ak je pena moc hustá, môžeme pridať 1-2 PL smotany na šľahanie, nesmie byť však tekutá. Penu vložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanášame na upečené jednohubky.
- Na záver ozdobíme nasekanou pažítkou a kúskami reďkovky. Skladujeme v chladničke
Suroviny
Na domáce lístkové cesto:
- 125 g bezgluténovej múky Promix UNI Novalim PROMIX-UNI, univerzálna bezlepková múka 1000g
- 125 g studeného masla
- 125 g krémového tvarohu
- štipka soli
Na bryndzovú penu:
- 250 g bryndze
- 100 g masla
- ½-1 ČL sladkej červenej mletej papriky
- čerstvo pomleté čierne korenie
- soľ podľa chuti
- smotana na šľahanie podľa potreby
Na dokončenie:
- vajce na potretie
- nasekaná pažítka
- reďkovky
Črty
- bez lepku
- vegetariánske
Parametre
- Príprava počas 30 minút
- Pečenie počas 15-20 minúť
- Teplota rúry 200 °C