Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Bezlepkové parmezánové guličky do polievky

Ste milovníkom polievok? Určite si nenechajte ujsť tento recept na bezlepkové parmezáové guličky do polievky. Určite si tento recept zopakujete viac krát. Jedna dávka vám vystačí na dva plechy guličiek. Skladovať ich môžete napríklad v uzatvárateľnej sklenenej nádobe aj niekoľko dní až týždňov.

Postup

  1. Vodu a maslo dáme do stredne veľkého hrnca a zahrievame, až kým sa tuk úplne nerozpustí a zmes nezačne vrieť. Potom do nej prisypeme múku Promix UNI a varechou rýchlo miešame. Cesto sa spojí dokopy, vznikne mazľavá a lepkavá guľa, ktorá sa odpaľuje od dna hrnca. Hrniec odstavíme z ohňa a primiešame varechou strúhaný parmezán, biele korenie a muškátový oriešok. Túto zmes necháme úplne vychladnúť.
  2. Rúru si dáme rozohriať na 220 stupňov a pripravíme si plech s papierom na pečenie.
  3. Do vychladnutej zmesi po jednom zašľaháme celé vajcia, až kým nevznikne hladká kaša. Túto dáme do zdobiaceho vrecka s okrúhlou špičkou (priemer pol cm, alebo z vrecka odstrihneme malý kúsok, aby nám vznikol otvor s priemerom pol centimetra).
  4. Na plech vystlaný papierom nanášame malé bodky, o niečo väčšie ako hrášok. Plech pokropíme vodou. Dáme piecť na 17-20 minút, kým sú guličky pekne upečené do zlatohneda, vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
  5. Dobre upečené parmezánové guličky do polievky môžeme uskladniť v sklenenej uzatvárateľnej nádobe

Suroviny

Potrebujeme:

Črty

  • bez lepku
  • vegetariánske

Parametre

  • Príprava počas 20 minút
  • Pečenie počas 17-20 minút
  • Teplota rúry 220 °C

Neprehliadnite