Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Bezlepkové pečené mini šišky s jablkami

Deti milujú kreativitu a zábavu, a to aj pri jedení! Prekvapte ich veselými šiškami, ktoré si zamilujú nielen pre ich vzhľad, ale aj pre zdravé zloženie. Menej cukru, viac šťavnatých nastrúhaných jabĺčok – dokonalá harmónia chutí a výživy. Zabavte sa spoločne pri ich príprave a vytvorte momenty plné radosti. Tieto šišky sú ideálnou voľbou na raňajky, desiatu alebo len tak pre potešenie celej rodiny!

Postup

  1. Rúru rozohrejeme na 160 stupňov a jemnou vrstvou oleja vytrieme formu na mini šišky (ak nemáme, môžeme použiť aj formu na mini muffiny a pod.).
  2. V mise zmiešame jablká, vajcia, smotanu, olej a vanilku. V druhej mise zmiešame suché prísady (zmes Promix BETA, cukor, kypriaci prášok, soľ a škoricu).
  3. Suchú zmes postupne primiešavame do jablkovej zmesi, ale dávame pozor, aby sme ich nepremiešali. Stačí miešať iba toľko, aby sa jednotlivé zložky spojili.
  4. Zmes naplníme do zdobiaceho vrecka a nanesieme do formy. Pečieme asi 14 minút, kým sú šišky na povrchu pružné. Necháme ešte 5 minút vo forme.
  5. Hotové šišky môžeme poliať polevou z javorového sirupu, na ktorý si zohrejeme javorový sirup, maslo, práškový cukor a šľahačkovú smotanu, premiešame, kým sa cukor nerozpustí a namáčame v nej šišky.

Suroviny

Potrebujeme:

  • 250 g najemno nastrúhaných jabĺk
  • 2 ks rozšľahané vajcia
  • 60 ml oleja
  • 1 ks vanilka
  • 230 g zmesi Promix BETA Novalim PROMIX Beta bezgluténová múka 1000g
  • 100 g kryštálového hnedého cukru
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • 60 ml šľahačkovej smotany
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1/2 ČL soli

Na polevu:

  • 60 ml javorového sirupu
  • 1 PL masla
  • 140 g práškového cukru
  • 2 PL šľahačkovej smotany

Črty

  • bez lepku
  • vegetariánske

Parametre

  • Príprava počas 30 minút
  • Pečenie počas 14 minút
  • Teplota rúry 160 °C

Neprehliadnite