Bezlepkové pečené mini šišky s jablkami

Deti milujú kreativitu a zábavu, a to aj pri jedení! Prekvapte ich veselými šiškami, ktoré si zamilujú nielen pre ich vzhľad, ale aj pre zdravé zloženie. Menej cukru, viac šťavnatých nastrúhaných jabĺčok – dokonalá harmónia chutí a výživy. Zabavte sa spoločne pri ich príprave a vytvorte momenty plné radosti. Tieto šišky sú ideálnou voľbou na raňajky, desiatu alebo len tak pre potešenie celej rodiny!
Postup
- Rúru rozohrejeme na 160 stupňov a jemnou vrstvou oleja vytrieme formu na mini šišky (ak nemáme, môžeme použiť aj formu na mini muffiny a pod.).
- V mise zmiešame jablká, vajcia, smotanu, olej a vanilku. V druhej mise zmiešame suché prísady (zmes Promix BETA, cukor, kypriaci prášok, soľ a škoricu).
- Suchú zmes postupne primiešavame do jablkovej zmesi, ale dávame pozor, aby sme ich nepremiešali. Stačí miešať iba toľko, aby sa jednotlivé zložky spojili.
- Zmes naplníme do zdobiaceho vrecka a nanesieme do formy. Pečieme asi 14 minút, kým sú šišky na povrchu pružné. Necháme ešte 5 minút vo forme.
- Hotové šišky môžeme poliať polevou z javorového sirupu, na ktorý si zohrejeme javorový sirup, maslo, práškový cukor a šľahačkovú smotanu, premiešame, kým sa cukor nerozpustí a namáčame v nej šišky.
Suroviny
Potrebujeme:
- 250 g najemno nastrúhaných jabĺk
- 2 ks rozšľahané vajcia
- 60 ml oleja
- 1 ks vanilka
- 230 g zmesi Promix BETA Novalim PROMIX Beta bezgluténová múka 1000g
- 100 g kryštálového hnedého cukru
- 2 ČL kypriaceho prášku
- 60 ml šľahačkovej smotany
- 1 ČL mletej škorice
- 1/2 ČL soli
Na polevu:
- 60 ml javorového sirupu
- 1 PL masla
- 140 g práškového cukru
- 2 PL šľahačkovej smotany
Črty
- bez lepku
- vegetariánske
Parametre
- Príprava počas 30 minút
- Pečenie počas 14 minút
- Teplota rúry 160 °C