Bezlepkový krémeš s jahodami

Najlepší krémeš, aký ste jedli. Bezlepkový a s jahodami. Ako stvorený na jarné maškrtenie. Presvedčte sa, že pripraviť si domáce bezlepkové cesto je skutočne jednoduché.
Postup
- Bezlepkovú múku Promix PK špeciál, soľ, na kocky nakrájané studené maslo a tvaroh spolu premiešame a vypracujeme cesto, ktoré odložíme ho do chladničky na 3-4 hodiny, ideálne cez noc.
- Dobre vychladené cesto rozdelíme na dve polovice, obe rozvaľkáme na ľahko pomúčenej pracovnej doske na rovnaké obdĺžniky a oba pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňoch asi 17 minút. Odporúčame na jednom obdĺžniku naznačiť rezy budúcich koláčikov, aby sa nám hotový krémeš ľahšie krájal.
- Na plnku povaríme jahody s kryštálovým cukrom do mäkka a prepasírujeme ich cez jemné sito. Plátky želatíny namočíme na 10 minút do studenej vody. Tvaroh, šľahačku, práškový cukor vymiešame mixérom do nadýchaného krému. Želatínu vyžmýkame a na slabom ohni ju za stáleho miešania rozpúšťame v prepasírovaných jahodách (neprevárame). Dve lyžice tvarohovej plnky vmiešame do jahôd a potom celú zmes vylejeme späť do zvyšného tvarohového krému a dobre premiešame. Krém necháme v chlade, kým nezačne tuhnúť.
- Tuhnúci krém nanesieme na jeden plát upečeného cesta, prikryjeme ho plátom cesta s naznačenými rezmi a dáme do chladničky na pár hodín úplne stuhnúť. Bezlepkový krémeš s jahodami podávame posypaný práškovým cukrom a ozdobené jahodami.
Suroviny
Na cesto:
- 250 g bezgluténovej múky PROMIX-PK špeciál, zmes na bezlepkové jemné pečivo 1000g
- 250 g jemného krémového tvarohu (nízkotučného)
- 250 g masla
- štipka soli
Na plnku:
- 400 g mrazených alebo čerstvých jahôd
- 2 PL kryštálového cukru
- 500 g nízkotučného krémového tvarohu
- 400 ml šľahačky
- 8 plátkov želatíny
- 2 PL práškového cukru
Črty
- bez lepku
- bez pridania orechov
- bez pridania droždia
- vegetariánske
- bez pridania vajec
Parametre
- Príprava počas 60 minút
- Pečenie počas 17 minút
- Teplota rúry 200 °C