Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Bezlepkový tvarohový koláč s jahodami

Bezlepkový tvarohový koláč môžete upiecť na viacero spôsobov. S nami môžeme vyskúšať verziu s jahodami – šťavnatú dobrotu po ktorej sa len tak “zapráši”. K tradičnej kombinácií jahôd a tvarohu sme prodali zopár netradičných ingrediencií na dochutenie a výsledok je naozaj výnimočne chutný.

Postup

  1. Maslo, cukor, škoricu a kardamóm vyšľaháme do peny. Pridáme bezlepkovú múku Promix UNI, mleté mandle, kokos, soľ a vypracujeme cesto. Jednu tretinu cesta oddelíme a odložíme bokom. Zvyšok cesta natlačíme do formy s rozmermi asi 20x25 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Vložíme aj s formou na 10 minút do mrazničky.
  2. Vychladené cesto vložíme hneď do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 15 minút. Medzitým si pripravíme plnku. Tvaroh so smotanou a krupicovým cukrom spolu prešľaháme a po jednom zapracujeme vajcia. Do zmesi preosejeme škrob a jemne premiešame. Plnku vylejeme na upečené cesto.
  3. Jahody očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky, Zmiešame ich s vanilínovým cukrom a trochu škrobu a poukladáme na tvarohovú vrstvu. Na povrch koláča nadrobíme zvyšné cesto, ktoré sme si vopred odložili.
  4. Bezlepkový tvarohový koláč vrátime do rúry a pečieme asi hodinu. necháme úplne vychladnúť a vložíme do chladničky stuhnúť na pár hodín - až potom krájame na kocky.

Suroviny

Potrebujeme:

Na plnku:

  • 450 g hrudkovitého tvarohu
  • 100 g kyslej smotany
  • 150 g krupicového cukru
  • 3 ks vajcia
  • 2,5 PL kukuričného škrobu + na obalenie jahôd
  • 250 g jahôd
  • 1 balenie vanilínového cukru

Črty

  • bez lepku
  • vegetariánske

Parametre

  • Príprava počas 25 minút
  • Pečenie počas 15 minút

Neprehliadnite