Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Letná grilovačka bez lepku

Letná grilovačka  bez lepku, ktorá chutí aj “bezlepkáčom”. Vychutnajte si špízy z panenky so zemiakovým podlesníkom bez lepku a osviežujúci šalát z jabĺk a zeleru.

Postup

  1. Panenku nakrájame na väčšie kocky, slaninu na prúžky a striedavo ich napichujeme na špajdle. V miske si zmiešame olivový olej, trochu citrónovej šťavy a oregano. Touto zmesou špízy ponatierame, uložíme na tanier a zabalíme do potravinárskej fólie. Necháme v chladničke marinovať aspoň hodinu, pokojne však aj cez noc.
  2. Kým sa mäso marinuje, pripravíme si podlesník. V mise zmiešame uvarené a surové najemno nastrúhané zemiaky. Pridáme vajce, Promix UNI, prelisovaný cesnak, majorán, rascu a kyslú kapustu. Osolíme a okoreníme podľa chuti a dôkladne premiešame. Na papierom vystlaný plech s rozmerom 20 x 25 cm rozotrieme zemiakovú zmes v rovnomernej vrstve. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C dozlata približne 30 minút. Na konci pečenia môžeme prepnúť rúrur na grilovací režim a podlesník 5 minút ešte zvrchu zapiecť do chrumkava. Upečený slaný koláč necháme trochu vychladnúť, posypeme opečenými kúskami slaniny a posekanou pažítkou.
  3. Na šalát si jablká aj so šupkou nakrájame na mesiačiky. Tieto potom postrúhame na jemné prúžky a ihneď zmiešame s jogurtom. Pridáme umytý a na malé kúsky nakrájaný zeler. Veľmi jemne osolíme a okoreníme. Na masle si opražíme vlašské orechy a ešte teplé ich poukladáme na vrch šalátu.
  4. Špízy pred grilovaním vytiahneme z chladu a necháme zohriať na izbovú teplotu. Grilujeme z každej strany do ružova na miernej teplote, aby sa prepiekli aj zvnútra, ale ostali šťavnaté. Ugrilované necháme chvíľu postáť na drevenom lopári a potom osolíme..

Suroviny

Na špízy:

  • 600 g bravčovej panenky
  • 200 g údenej anglickej slaniny
  • Asi 150 ml olivového oleja
  • Citrónová šťava
  • Sušené alebo čerstvé oregano
  • soľ
  • drevené alebo kovové špajdle

Na podlesník:

  • 3 ks veľké surové nastrúhané zemiaky
  • 3 ks veľké uvarené nastrúhané zemiaky
  • 3 PL bezglutenovej múky Promix UNI Novalim PROMIX-UNI, univerzálna bezlepková múka 1000g
  • 1 ks vajce
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Hrsť kyslej kapusty
  • 1/4 ČL mletej razce
  • sušená majoránka
  • Čerstvo pomleté čierne korenie
  • Soľ
  • Opečená slanina
  • posekaná pažítka

Na šalát:

  • 2 ks veľké jablká
  • 2 ks stonky stopkového zeleru
  • 200 g bieleho jogurtu
  • Hrsť na hrubo nasekaných vlašských orechov
  • 1 ČL masla
  • Soľ
  • Čerstvo pomleté čierne korenie

Črty

  • bez lepku
  • bez pridania sezamu
  • bez pridania sóje
  • bez pridania droždia
  • bez palmového oleja
  • bez pridania ryže
  • bez pridania kukurice

Parametre

  • Príprava počas 50 minút
  • Pečenie 30 minút
  • Teplota rúry 180 °C

Neprehliadnite