Minestrone – letná polievka bez lepku
Chutná, výživná a plná zeleniny s bezlepkovými cestovinami. Presne taká je táto top letná bezlepková polievka minestrone bez lepku. Najmä v horúcich letných dňoch dobre padne na osvieženie ale aj zasýtenie. Poďte si ju spoločne s nami pripraviť.
Postup
- Mrkvu a zeler očistíme, umyjeme a nakrájame na nie príliš malé kúsky. Cuketu nešúpeme, len ju opláchneme a osušíme – a potom ju nakrájame na kúsky aj so šupkou.
- Na olivovom oleji pomaly orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do zmäknutia. Pridáme tiež nadrobno nakrájaný cesnak a sušené oregano. Premiešame a minútku spolu všetko prehrejeme. V ďalšom kroku pridáme nakrájanú zeleninu aj s hráškom a restujeme asi 3 minúty. Potom prilejeme paradajkový pretlak, premiešame a zalejeme vývarom. Zvyšok doplníme obyčajnou vodou tak, aby polievka ostala pomerne hustá.
- Dobre všetko premiešame, podľa chuti osolíme a privedieme k varu. Potom stiahneme teplotu a pomaly varíme asi 20-25 minút. 5 minút pred dovarením pridáme ešte fazuľu z konzervy. Bezgluténové cestoviny Procel uvaríme podľa návodu na obale a adekvátne množstvo pridáme do uvarenej polievky.
- Polievka minestrone chutí najlepšie, keď ju podávame s postrúhaným parmezánom a ozdobenú lístkami bazalky. Prajeme vám dobrú, letnú chuť!
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks cuketa
- 3 ks mrkvy
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- kúsok zeleru (môže byť aj stopkový)
- ½ hrnčeka hrášku (čerstvý alebo mrazený)
- 1 konzerva bielej fazule (scedenej bez nálevu)
- olivový olej
- 1 ČL sušeného oregana
- soľ
- 2 PL paradajkového pretlaku
- 1 l zeleninového vývaru
- Bazalkové lístky a parmezán na ozdobu
- 1 balenie bezgluténoé cestoviny Procel - mušle Novalim PROCEL bezlepkové cestoviny, mušle 250g
Črty
- bez lepku
- bez laktózy
- vegetariánske
Parametre
- Príprava počas 30 minút