Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Tyčinky z lístkového cesta bez lepku

Pripravte si chrumkavé bezlepkové tyčinky z lístkového cesta! Ideálny snack k nápojom či ako pohostenie. Náš recept vás naučí, ako ľahko vyrobiť univerzálne lístkové cesto doma.

Postup

  1. Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené a tuhé maslo, studený tvaroh a lyžicou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka, cesto dáme do plastovej uzatvárateľnej nádoby a odložíme ho do chladničky. Lístkové cesto bez lepku by malo v chlade odpočívať aspoň 3-4 hodiny, pokojne však aj cez noc.
  2. Dobre vychladené cesto rozvaľkáme na pracovnej doske, ktorú sme pomúčili bezgluténovou múkou Promix UNI. V závislosti od toho, aký koláč budeme piecť, cesto vaľkáme.
  3. Na chrumkavé slané tyčinky vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 3/4 cm. Cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme rôznymi semičkami, či dochutíme mletou červenou paprikou a soľou. Radielkom namočeným v bezlepkovej múke potom celé cesto nakrájame na rovnomerné tyčinky (10 x 1,5 cm), opatrne ich preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme ich piecť.
  4. Tyčinky z lístkového cesta bez lepku pečieme asi 10-12 minút na 200 stupňoch, kým sú na povrchu pekne zlatohnedé. Najlepšie chutia čerstvé, hneď po vychladnutí.

Suroviny

Na lístkové cesto:

  • 125 g bezgluténovej múky Promix UNI Novalim PROMIX-UNI, univerzálna bezlepková múka 1000g
  • 125 g jemného krémového tvarohu (nízkotučného)
  • 125 g masla
  • štipka soli
  • 1 vajíčko na potieranie
  • soľ
  • na posypanie: rôzne semiačka, napríklad sezam, ľan, celý mak, alebo aj rasca či mletá červená paprika

Črty

  • bez lepku
  • vegetariánske

Parametre

  • Príprava
  • Pečenie počas 10-12 minút
  • Teplota rúry 200 °C

Neprehliadnite