Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Valentínska bezlepková torta

Čím potešiť bezlepkáča na Deň zaľúbených? No predsa touto lahodnou bezlepkovou tortou! Nadýchaný kakaový korpus v kombinácii s osviežujúcou mascarpone plnkou a šťavnatými malinami je dokonalým dôkazom, že láska naozaj ide cez žalúdok. Pridajte sa k nám a upečte si kúsok sladkej romantiky aj dnes!

Postup

  1. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridávame žĺtky a zašľaháme. Do hotovej zmesi opatrne po častiach zapracujeme sneh vyšľahaný z bielkov. Gumenou varechou zapracujeme teraz do vaječnej zmesi preosiatu bezgluténovú múku Promix PK s kypriacim práškom. Pridáme preosiate kakao – množstvo podľa toho, ako výraznú kakaovú chuť a farbu korpusu chceme dosiahnuť.
  2. Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20-24 cm vystlanej papierom na pečenie, uhladíme povrch a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme 30-40 minút pri 180 °C. Urobíme test špajdlou – ak vyjde z cesta suchá, korpus je hotový. Necháme vychladnúť a potom opatrne odstránime tortovú formu. Pozdĺžne ho prekrojíme na 3 časti.
  3. Na plnku si vyšľaháme studenú šľahačku do tuha a zmiešame ju s mascarpone a roztopenou vychladnutou bielou čokoládou. Spodnú časť korpusu natrieme najprv malinovým lekvárom, naňho nanesieme tretinu krému a do krému zatlačíme polovicu umytých a osušených malín. Prikryjeme druhou časťou cesta a postup zopakujeme.
  4. Na povrch torty rozotrieme poslednú tretinu krému, ktorú teraz môžeme prifarbiť práškovým potravinárskym farbivom. Môžeme si trochu nechať ešte na zdobenie torty s cukrárskym vreckom. Dáme stuhnúť do chladničky a potom ozdobíme cukrárskymi ozdobami.

Suroviny

Na korpus:

Na krém:

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 150 g bielej kvalitnej čokolády
  • 300 g čerstvých malín
  • malinový lekvár

Na dokončenie:

  • Cukrárske ozdoby

Črty

  • bez lepku
  • vegetariánske

Parametre

  • príprava počas počas 60 minút
  • Pečenie počas 30-40 minút
  • Teplota rúry 180 °C

Neprehliadnite