Bezlepkové cestoviny s tekvicovou omáčkou
Po novom roku treba začať trochu zľahšia. Pripravme si výborné bezlepkové cestoviny s tekvicovou omáčkou. Príjemná obmena po sviatočných mäsitých jedlách. Ich základom je krémová omáčka z obľúbenej hokkaido tekvice a bezlepkové cestoviny Procel. Pre tento recept sme si vybrali špirálky. Poďte sa pozrieť na skvelý nový recept a možno vás inšpirujeme k vareniu.
Postup
- Tekvicu umyjeme, prekrojíme na polovicu, odstránime jadierka a nakrájame na kocky aj so šupkou. Rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a osolíme. Hlavičku cesnaku zhora zrežeme, tiež pokvapkáme olejom a zabalíme do alobalu lesklou stranou dovnútra. Cesnak položíme na kraj plechu s tekvicou a spolu pečieme na 180 °C asi 30 minút, kým nezačne šupka hnednúť.
- Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme ich, ale odložíme si bokom jednu naberačku vody, v ktorej sme cestoviny varili.
- Po upečení vložíme tekvicu do mixéra, niekoľko kúskov si z nej však odložíme bokom k podávaniu.
- K tekvici vytlačíme upečený cesnak. Pridáme rastlinnú smotanu, šťavu z citróna, chili, muškátový orech, soľ a korenie. všetko spolu rozmixujeme na hladkú omáčku. Ak je príliš hustá, zriedime ju trochou odloženej vody z cestovín.
- Bezlepkové cestoviny zmiešame s tekvicovou omáčkou, pridáme kúsky tekvice a ozdobíme listami bazalky. Hneď podávame. Dobrú chuť!
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 balenie bezlepkové cestoviny Novalim Novalim PROCEL bezlepkové cestoviny, špirály 250 g
- 1 ks väčšia tekvica hokkaido
- 1 ks hlavička cesnaku
- 150 ml rastlinnej smotany
- ½ citróna
- trochu chili
- štipka mletého muškátového orieška
- soľ
- čerstvo pomleté čierne korenie
- olivový olej
- listy čerstvej bazalky na ozdobu
Črty
- bez lepku
- bez laktózy
- vegetariánske
Parametre
- Príprava počas 30 minút
- Pečenie počas 30 minút
- Teplota rúry 180 °C