Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom

Bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom sú rýchlim a praktickým receptom, ktorý sa dá prispôsobiť podľa obsahu vašej chladničky.

Postup

  1. Do dostatočného množstva osolenej vriacej vody dáme variť bezgluténové cestoviny Procel – niťovky a varíme ich podľa návodu na obale.
  2. Kým sa cestoviny varia, pripravíme si ostatné prísady. Cibuľky nakrájame na tenké plátky, mrkvy očistíme a nakrájame na plátky, zelené fazuľky očistíme a nakrájame asi na 2-3 cm kúsky. Karfiolové hlavičky rozoberieme na malé kúsky.
  3. Ak používame mäso z predošlého dňa, nakrájame ho na menšie kúsky (plátky alebo hrubšie slížiky). Ak používame mäso čerstvé, zasolíme ho, nakrájame na malé kúsky a na oleji ich sprudka opečieme, aby sa mäso uzavrelo. Potom ho podlejeme trochou vody, pridáme korenie na čínu a krátko povaríme do zmäknutia. Keď sa voda odparí, mäso ešte opekáme do chrumkava.
  4. Uvarené cestoviny scedíme a necháme bokom. Na panvici s olivovým olejom opečieme postupne nakrájanú cibuľku, mrkvu, fazuľky, karfiol (alebo pokojne aj inú zeleninu) do chrumkava. Napokon pridáme pripravené mäso a všetko dobre premiešame a krátko orestujeme. Potom pripravenú zmes preložíme do misky a odložíme bokom.
  5. Na panvicu pridáme trochu oleja, necháme ho rozpáliť a opekáme na ňom uvarené niťovky Procel. Potom ich zalejeme sójovou omáčkou rozmiešanou s medom a ešte krátko opekáme. Napokon pridáme pripravenú zmes zeleniny a mäsa, všetko spolu premiešame. V prípade potreby dochutíme soľou a mletým čiernym korením, či niečím pikantným – ako komu chutí. Bezlepkové opekané čínske rezance podávame ihneď.

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 balenie bezgluténové cestoviny Procel niťovky Novalim PROCEL bezlepkové cestoviny, niťovky 250g
  • 4 ks mrkvy
  • asi 250 g kuracieho mäsa (prípadne môžeme použiť aj iný druh mäsa)
  • 2 ks stredne veľké hlavičky karfiolu
  • 3-4 ks jarné cibuľky
  • za hrsť zelených fazuľových lúskov
  • 1/2 dcl sójovej omáčky
  • 1 lyžička medu
  • soľ, čierne mleté korenie, sušený cesnak a cibuľa, sušený zázvor alebo hotové korenie na čínu
  • olivový olej

Črty

  • bez lepku
  • bez pridania mlieka
  • bez pridania droždia
  • bez pridania vajec
  • bez pridania ryže

Parametre

  • Príprava počas 40 minút

Neprehliadnite