Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Bezlepkové pizza štangle

Z dobrého pizzového cesta môžete pripraviť aj bezlepkové pizza štangle, ktoré sú skvelou prílohou k letným polievkam, ako je napríklad paradajková. Perfektne sa hodia aj ku grilovanému mäsu, zelenine alebo syru počas grilovačky. Poďte si s nami pripraviť tento jednoduchý recept.

Postup

Pečenie

  1. Všetky prísady na cesto dáme do veľkej misy a spracujeme z nich cesto. Miesime ho poctivo, miesením cesto vyzrieva. Hotové cesto potrieme olivovým olejom, misu prikryjeme potravinovou fóliou a pri izbovej teplote ho necháme vykysnúť na dvojnásobok. Ak nechávate cesto kysnúť na programe v rúre, prikryte ho utierkou a do rúry vložte nádobu s vodou, aby sa tvorila para a vlhké prostredie, vďaka čomu ostane bezlepkové cesto nevyschnuté.
  2. Vykysnuté cesto rozdelíme na 8-12 rovnako veľkých kúskov, ktoré premiesime a necháme ešte prikryté potravinárskou fóliou alebo igelitovým vrecúškom podkysnúť. Medzitým si predhrejeme rúru na vysokú teplotu (230-250 stupňov) a pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie.
  3. Z podkysnutého bezlepkového cesta teraz budeme formovať pizza štangle. Buď len guľky cesta vyšúľame do tvaru hrubších tyčiniek, alebo ich vyšúľame do tenšieho dlhšieho kúska, ktorý v polovici prehneme a oba kúsky pretočíme ako špirálu. Dostaneme tak zaujímavý tvar ako u nás na fotke.
  4. Bezlepkové pizza štangle pečieme pri vysokých teplotách asi 15 minút, kým sa okraje cesta nezačnú farbiť do zlatista. Pred podávaním ich pokvapkáme zmesou oleja a roztlačeného cesnaku, prípadne dochutíme bylinkami alebo posypeme hrubozrnnou soľou. Môžeme ich posypať aj nastrúhaným syrom alebo ľanovými semiačkami.

Suroviny

Potrebujeme:

Na tomat:

  • 1 PL na kúsky nakrájané paradajky
  • 1 PL bazalkového pesta (ak nemáte, dajte 1 PL nasekanej čerstvej bazalky)
  • 1/2 ČL trochu soli podľa chuti
  • čierne korenie
  • 1-2ks strúčiky roztlačeného cesnaku
  • 1/2 ČL oregana alebo zmesi korenia na pizzu

Črty

  • bez lepku
  • bez laktózy
  • bez pridania mlieka
  • vegetariánske
  • bez pridania vajec

Parametre

  • Príprava počas 30 minút
  • Pečenie počas 15 minút
  • Teplota rúry 230-250 °C

Neprehliadnite