Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Bezlepkový čokoládový koláč s pomarančom a tvarohom

Pripravte si s nami tento šťavnatý a veľmi chutný bezlepkový čokoládový koláč s pomarančom a tvarohom. Kombinácia čokolády, pomaranču a osviežujúceho tvarohu z neho robí výborný dezert na nedeľné popoludnie. Najmä v horúcich dňoch výborne padne, keď ho dobre vychladíme.

Postup

  1. Ako prvé si pripravíme čokoládové cesto. Vo vodnom kúpeli (nad parou) necháme rozpustiť horkú čokoládu s maslom. Po ich úplnom vychladnutí do nich primiešame krupicový cukor a celé vajcia rozšľahané s dvoma lyžicami vody. Potom do zmesi preosejeme bezlepkovú múku Promix PK. Cesto vylejeme do formy s rozmermi asi 20×25 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Povrch uhladíme.
  2. V ďalšom kroku si pripravíme tvarohovo – pomarančový krém. Na krém si prešľaháme jemný tvaroh s cukrom. Pridáme celé vajce, kukuričný škrob, šťavu a kôru z chemicky neošetreného pomaranča. Všetko spolu dobre premiešame. Krém vylejeme na pripravené čokoládové cesto a špajdľou jemne premiešame, aby sme vytvorili na povrchu mramorový vzor.
  3. Bezlepkový čokoládový koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút, kým tvarohový krém stuhne. Necháme ho vychladnúť, jemne posypeme práškovým cukrom a ozdobíme malinami a lístkami mäty. Koláč skladujeme v chladničke. Chutí vynikajúco aj úplne vychladený a výborne sa hodí ako príjemné sladké letné osvieženie po dobrom obede.

Suroviny

Potrebujeme:

Na tvaroh:

  • 250 g krémového tvarohu
  • 2 PL krupicového cukru
  • 1 PL postrúhanej kôry z pomaranča
  • 2-3 PL pomarančovej šťavy
  • 1 ČL kukuričného škrobu
  • 1 ks vajce

Na dokončenie:

  • práškový cukor na posypanie
  • maliny a lístky mäty na dozdobenie

Črty

  • bez lepku
  • vegetariánske

Parametre

  • Príprava počas 40 minút
  • Pečenie počas 30 minút
  • Teplota rúry 180 °C

Neprehliadnite