Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Rukolový šalát s vysmážaným kozím syrom

Vychutnajte si lahodný rukolový šalát s vysmážaným kozím syrom, ideálny na každú hostinu alebo ako rýchly obed či večeru. Jednoduchý a bezlepkový recept, perfektný pre každého kuchárskeho nováčika.

Postup

  1. Dobre premiešame suroviny na zálievku a odložíme bokom, aby sa chute prepojili.
  2. Do jednej misky nasypeme bezgluténovú múku promix UNI, do druhej bezgluténovú strúhanku a v tretej spolu rozšľaháme vajcia a smotanu na šľahanie (šľahačka dodá strúhanke vo výslednom efekte jemnosť a nadýchanosť). Vaječnú zmes jemne osolíme.
  3. Plátky kozieho syru obalíme najprv v bezgluténovej múke, potom vo vaječnej zmesi, opäť v bezgluténovej múke a vo vajíčku a nakoniec v bezgluténovej strúhanke. Syr smažíme na rozpálenom oleji z každej strany do zlatohneda. Vyberieme ho z panvice a uložíme na papierové obrúsky, aby nasali prebytočný olej.
  4. Rukolu a bazalkové listy umyjeme, osušíme a premiešame s balzamikovou zálievkou. Na tanier potom dáme rukolu a na ňu striedavo ukladáme na kolieska nakrájané paradajky a syr. Pomedzi vložíme aj bazalkové lístky. Nakoniec rukolový šalát s vysmážaným kozím syrom pokvapkáme zvyšnou balzamikovou zálievkou. Ihneď ho podávame.

Suroviny

Potrebujeme:

Na zálievku:

  • 3 PL panenského olivového oleja
  • 1 PL balzamikového octu
  • 1 ČL krupicového cukru
  • morská soľ
  • čerstvo pomleté čierne korenie

Črty

  • bez lepku
  • bez pridania sóje
  • vegetariánske
  • bez pridania ryže
  • bez pridania kukurice

Parametre

  • Príprava počas 30 minút

Neprehliadnite