Rukolový šalát s vysmážaným kozím syrom
Vychutnajte si lahodný rukolový šalát s vysmážaným kozím syrom, ideálny na každú hostinu alebo ako rýchly obed či večeru. Jednoduchý a bezlepkový recept, perfektný pre každého kuchárskeho nováčika.
Postup
- Dobre premiešame suroviny na zálievku a odložíme bokom, aby sa chute prepojili.
- Do jednej misky nasypeme bezgluténovú múku promix UNI, do druhej bezgluténovú strúhanku a v tretej spolu rozšľaháme vajcia a smotanu na šľahanie (šľahačka dodá strúhanke vo výslednom efekte jemnosť a nadýchanosť). Vaječnú zmes jemne osolíme.
- Plátky kozieho syru obalíme najprv v bezgluténovej múke, potom vo vaječnej zmesi, opäť v bezgluténovej múke a vo vajíčku a nakoniec v bezgluténovej strúhanke. Syr smažíme na rozpálenom oleji z každej strany do zlatohneda. Vyberieme ho z panvice a uložíme na papierové obrúsky, aby nasali prebytočný olej.
- Rukolu a bazalkové listy umyjeme, osušíme a premiešame s balzamikovou zálievkou. Na tanier potom dáme rukolu a na ňu striedavo ukladáme na kolieska nakrájané paradajky a syr. Pomedzi vložíme aj bazalkové lístky. Nakoniec rukolový šalát s vysmážaným kozím syrom pokvapkáme zvyšnou balzamikovou zálievkou. Ihneď ho podávame.
Suroviny
Potrebujeme:
- 6 ks plátkov kozieho syra (asi 1cm hrubé)
- 2 ks veľké mäsité paradajky
- na obaľovanie bezgluténová múka Promix UNI Novalim PROMIX-UNI, univerzálna bezlepková múka 1000g
- na obaľovanie Novalim srúhanka bezgluténová Novalim Strúhanka bezlepková, pečivová 350g
- 2 ks vajcia
- 3 PL smotany na šľahanie (nemusí byť)
- olivový alebo rastlinný olej na vysmážanie
- rukola
- lístky čerstvej bazalky
Na zálievku:
- 3 PL panenského olivového oleja
- 1 PL balzamikového octu
- 1 ČL krupicového cukru
- morská soľ
- čerstvo pomleté čierne korenie
Črty
- bez lepku
- bez pridania sóje
- vegetariánske
- bez pridania ryže
- bez pridania kukurice
Parametre
- Príprava počas 30 minút