Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Cuketové placky s bylinkami na leto

 

Výživnejšie cuketové placky zahustené chlebovou strúhankou, obohatené o ľan. Pri tomto recepte spotrebujete suchší chlebík, ktorý by inak možno skončil v koši.

Postup

  1. Na placky ošúpeme cuketu a odstránime jadierka, očistíme a umyjeme zemiaky a obe zeleniny osobitne nastrúhame. Cuketu aj zemiaky posolíme, premiešame a necháme aspoň 15 minút postáť, kým nepustia šťavu. Tú potom dôkladne vyžmýkame.
  2. Cuketu a zemiaky premiešame, pridáme vajcia, bylinky, zmes dochutíme soľou a korením podľa vlastnej chute, roztlačené cesnakové strúčiky a napokon primiešame nastrúhaný alebo rozmixovaný sušený chlieb LINSI (resp.bezlepkovú strúhanku Novalim, do ktorej môžeme pridať zopár ľanových zrniečok), bezlepkovú múku Promix UNI a zmes premiešame.
  3. Na panvici si rozohrejeme olivový olej a postupne na ňom osmážame placky. Lyžicou nanesieme kôpky, ktoré roztlačíme do tvaru placky hrubej asi pol cm a z oboch strán ich smažíme do zlatista. Upečené placky necháme odkvapkať na papierovej utierke.
  4. Cuketové placky podávame s uhorkovým šalátom. Na ten si nastrúhame šalátovú uhorku na jemné plátky, zasolíme a necháme pustiť šťavu. Tú vyžmýkame, pridáme kyslú smotanu, roztlačený cesnak, nasekaný kôpor, dochutíme mletým čiernym korením a premiešame. Odporúčame dobre vychladiť, šalát tak lepšie chutí.

Suroviny

Na placky:

Na šalát:

  • 1 veľká šalátová uhorka
  • 150 g kyslej smotany/ hustého bieleho jogurtu
  • podľa chuti kôpor
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Trochu soli
  • Trochu mletého čierneho korenia

Črty

  • bez lepku
  • bez pridania droždia
  • vegetariánske

Parametre

  • Príprava počas 60 minút

Neprehliadnite