Jednotková cena: 0,32 €/ks
Výživový doplnok obsahuje zmes kolagénov typu I, II a III, obohatenú o enzýmy (bromelaín, papaín), MSM, sodnú soľ kyseliny hyalurónovej, minerály (mangán a meď), vitamín C a výťažok z čertovho pazúra (ľudový názov pre rastlinu harpagofyt ležatý).
Kolagén – je vo vode nerozpustná bielkovina, ktorá je základnou stavebnou jednotkou spojivového tkaniva, t. j. kostí, chrupaviek, väziva a kože. Predstavuje viac ako štvrtinu všetkých proteínov v tele človeka. Existuje niekoľko typov kolagénu:
Kolagén typu I – je najrozšírenejším typom kolagénu, ktorý sa vyskytuje predovšetkým v koži, kostiach, väzive a šľachách. Vytvára silné vlákna, ktoré sa vo väzoch a šľachách ďalej spájajú do zväzkov (povrazcov), ktoré sú neobyčajne odolné v ťahu. V pokožke vytvára zložitú štruktúru vlákien, ktorá zaručuje jej pevnosť.
Kolagén typu II – vyskytuje sa najmä v chrupavkách, kde vytvára komplexnú priestorovú štruktúru odolnú v tlaku.
Kolagén typu III – tzv. kolagén embryonálneho vývoja nájdeme hlavne v rýchlorastúcom tkanive, neskôr je nahradený kolagénom typu I.
Harpagofyt ležatý – je sukulentná rastlina, ktorá pochádza z Južnej Afriky, vyskytuje sa najmä na krajoch púšte Kalahari. Väčšinou je známa pod svojím ľudovám názvom – čertov pazúr, ktorý odkazuje na charakteristický tvar jeho plodov. Po stáročia bol pygmejmi používaný v tradičnej medicíne, najmä na riešenie kĺbových problémov. Harpagofyt obsahuje široké spektrum účinných látok – najmä sacharidy a iridoidy (harpagity, harpagosidy). V našom prípravku používame štandardizovaný extrakt s minimálnym obsahom 5% harpagosidov. Harpagofyt pomáha pri nechutenstve, podporuje trávenie, prispieva k zdraviu kĺbov, ich ohybnosti a pohyblivosti.
Kyselina hyalurónová – tvorí jednu z hlavných zložiek medzibunkovej hmoty spojivového tkaniva, chrupaviek a kože. Jej najvýznamnejšou vlastnosťou je schopnosť viazať vodu v tkanive (jedna molekula kyseliny hyalurónovej je schopná na seba naviazať približne tisícnásobok vody). Tekutina („kĺbový maz“), ktorú pomáha kyselina hyalurónová v chrupavke zadržiavať, slúži ako tlmič nárazov.
MSM (metylsulfonylmetán) – sa vyskytuje takmer vo všetkých živých organizmoch, je pre ne dôležitým zdrojom síry. Na rozdiel od ostatných zlúčenín síry nemá nepríjemný zápach ani chuť.
Bromelaín – je súhrnný názov skupiny enzýmov*, ktoré sú obsiahnuté v čerstvom ananáse a ananásovej šťave. Podporuje štiepenie látok bielkovinovej povahy, pri vyšších teplotách dochádza k jeho rozkladu, preto je vhodné sa vyvarovať jeho tepelnej úprave.
*Enzýmy sú biokatalyzátory, ktoré riadia väčšinu biochemických procesov v organizme.
Papaín – je enzým, ktorý sa najčastejšie nachádza v šťave nezrelých plodov papáje. Podporuje štiepenie látok bielkovinovej povahy (peptidy, amidy a estery).
Mangán – je stopový prvok, ktorého hlavným zdrojom pre človeka je rastlinná strava ako obilniny, špenát, orechy, hrášok, olivy a čučoriedky. Mangán je dôležitý pre správny energetický metabolizmus a ochranu buniek pred voľnými radikálmi, prispieva k dobrému stavu kostí a k udržaniu normálneho stavu spojivového tkaniva, a tým aj k lepšej pohyblivosti.
Meď – je pre človeka veľmi dôležitý prvok, ktorý je obsiahnutý najmä v pečeni, orechoch, hubách, kakau, kôrovcoch a mäkkýšoch. Meď chráni bunky pred voľnými radikálmi, podporuje správnu funkciu imunitného a nervového systému, je významná pre prenos železa, pigmentáciu pokožky a vlasov, prispieva k správnemu energetickému metabolizmu a k udržaniu normálneho stavu spojivového tkaniva, a tým aj k lepšej pohyblivosti.
Vitamín C – je vo vode rozpustný vitamín, ktorý podporuje tvorbu kolagénu nevyhnutného pre správny vývoj kostí, zubov, pokožky a chrupaviek. Okrem toho má veľa ďalších funkcií – chráni bunky pred voľnými radikámi, stimuluje nervový systém a imunitu, znižuje únavu a vyčerpanie. Na rozdiel od väčšiny zvierat a rastlín človek musí prijímať vitamín C v strave, pretože si ho sám nedokáže syntetizovať. Najviac vitamínu C sa vyskytuje v šípkach, čiernych ríbezliach, citrusových plodoch, jahodách, kapuste, karfiole, mrkve, rajčinách a špenáte. Vitamín C je veľmi citlivý na teplotu, pri tepelnom spracovaní dochádza k znehodnoteniu viac ako polovice obsahu vitamínu C, preto sa ovocie a zeleninu odporúča konzumovať v surovom stave.
Extrakt zo žraločej chrupavky | 20 mg | – |
(minimálne 30% kolagénu typu II) | ||
Extrakt z kuracej chrupavky | 20 mg | – |
(minimálne 50% kolagénu typu II) | ||
Bravčový kolagén typu II | 40 mg | – |
Rybí kolagén (typ I, II a III) | 80 mg | – |
Extrakt z harpagofytu ležatého | 100 mg | – |
Sodná soľ kyseliny hyalurónovej | 10 mg | – |
MSM (metylsulfonylmetán) | 40 mg | – |
Bromelaín | 20 mg | – |
Papaín | 20 mg | – |
Mangán | 300 µg | 15% DRVH |
Meď | 150 µg | 15% DRVH |
Vitamín C | 12 mg | 15% DRVH |
1 – 2 kapsuly denne počas jedla alebo po jedle, zapiť dostatočným množstvom tekutiny.
Nie je vhodný pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Ustanovená odporúčaná denná dávka sa nesmie presiahnuť. Prípravok sa nesmie používať ako náhrada rozmanitej stravy. Neužívať v prípade precitlivenosti na niektorú zo zložiek. Uchovávať mimo dosahu malých detí.
Hmotnosť | 0,1525 kg |
---|---|
Cesta podania | Perorálne – prehĺta sa |
Klasifikácia produktu | Výživové doplnky |
Forma | Kapsula |
Výrobca | |
Skupina | Ženy, Muži, Seniori |
Značka |
Produkt zatiaľ nikto nehodnotil. Napíšte svoju skúsenosť a pomôžte ostatným vo výbere.
Pridajte hodnotenie produktu