Aké druhy flavonoidov poznáme?

  • Flavonoly
  • Flavóny
  • Flavanóny
  • Flavanoly
  • Izoflavóny
  • Antokyány

Pre koho môžu byť flavonoidy prospešné?

  • Ľudí so zvýšeným stresom, ktorí potrebujú podporiť obranyschopnosť
  • Tých, ktorí trpia srdcovo-cievnymi ochoreniami alebo im chcú predchádzať
  • Starších dospelých pre vitalitu a na podporu mozgových funkcií
  • Aktívnych ľudí a športovcov na regeneráciu a proti zápalu väzív
  • Osoby s citlivou pokožkou alebo sklonom k zápalom a alergiám
  • Kohokoľvek, kto chce posilniť svoju obranyschopnosť a celkové zdravie

Potraviny bohaté na flavonoidy:

  • Ovocie: čučoriedky, maliny, černice, jahody, ríbezle, pomaranče, citróny, grapefruit, limetky, jablká so šupkou a tmavé hrozno
  • Zelenina: červená cibuľa, kapusta, brokolica, špenát, červená paprika
  • Nápoje: zelený čaj, čierny čaj, biely čaj, červené víno, káva
  • Orechy a semená: vlašské orechy, mandle, ľanové semienka
  • Bylinky a koreniny: mäta, petržlen, tymian, škorica, klinčeky, harmanček

Medzi bežne dostupné formy doplnkov patria:

Upozornenie:

Pri užívaní flavonoidových doplnkov buďte opatrný, ak užívate lieky na zrážanlivosť krvi alebo sa liečite na srdcové ochorenia. Ak chcete predísť zdravotným komplikáciám, je v prípade užívania liekov odporúčané absolvovať konzultáciu s odborníkom.

Zobraziť celý popis

Flavonoidy