Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Bezlepkový jahodový chlebíček

Bezlepkový jahodový chlebíček môžeme jednoznačne zaradiť medzi jednoduché a rýchle recepty, ktoré zvládne skutočne každý a nebude pri tom potrebovať žiadne špeciálne kuchynské náradie.

Postup

  1. Najskôr si podľa návodu na obale bábovky pripravíme cesto. V mise vyšľaháme celé vajcia do nadýchanej bielej peny. Potom do vajíčkovej zmesi postupne za stáleho miešania prilievame 150 ml oleja. Na túto zmes prisypeme jedno balenie bezgluténovej bábovky v prášku a gumenou varechou sypkú zmes zapracujeme do mokrej zmesi.
  2. Napokon pridáme lyofilizované jahody, ktoré jemne v prstoch podrvíme. Primiešame ich do cesta a cesto vlejeme do chlebíčkovej formy vystlatej papierom na pečenie. Bezlepkový jahodový chlebíček pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňoch asi 35-40 minút, kým je koláč na povrchu na dotyk pružný.
  3. Kým sa pečie, pripravíme si polevu. Preosejeme práškový cukor, pridáme citrónovú šťavu, vodu alebo mlieko a na prach rozmrvené lyofilizované jahody a vymiešame do hladka. Touto polevou polejeme ešte horúci jahodový chlebíček, na povrchu ho ozdobíme kúskami ovocia a mätovými lístkami a necháme polevu plne zaschnúť.

Suroviny

Na cesto:

  • 250 g bábovka bezlepková v prášku BÁBOVKA bezlepková v prášku 250g
  • 3 ks celé vajcia
  • 150 ml oleja
  • hrsť lyofilizovaných (sušených mrazom) jahôd - prípadne iný druh ovocia

Na polevu:

  • 100 g Práškového cukru
  • 4-5 ks lyofilizovaných jahôd
  • 1-2 PL vody alebo mlieka
  • za malú lyžičku citrónovej šťavy
  • zopár mrazom sušených jahôd, prípadne lístky mäty na dozdobenie

Črty

  • bez lepku
  • vegetariánske

Parametre

  • Príprava 45 minút
  • Pečenie 35-40 minút
  • Teplota rúry 180 °C

Neprehliadnite