Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Slané croissanty bez lepku

Verili by ste, že tieto chrumkavé a nalístkované slané croissanty bez lepku pripravíte len zo 4 základných surovín? Pozrite si náš jednoduchý recept a odhaľte tajomstvo ich dokonalej štruktúry, ktorá pripomína pravé lístkové cesto. Prekvapte svoje chuťové poháriky a vyskúšajte ich ešte dnes!

Postup

  1. Z múky Promix UNI, tvarohu, mäkkého masla, vajec a soli vymiesime kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke aspoň hodinu-dve stuhnúť a odpočinúť.
  2. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a radielkom ho nakrájame na trojuholníky. Tie zrolujeme do rožtekov, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom.
  3. Na povrchu ich môžeme posypať napríklad strúhaným syrom alebo rôznymi semiačkami, rascou alebo mletou červenou paprikou.
  4. Pečieme ich pri teplote 190 stupňov asi 20-25 minút. kým sa nezačnú sfarbovať do zlatohneda.
  5. Počas pečenia môže z rožtekov vytekať tuk, čo je v poriadku.
  6. Upečené slané croissanty bez lepku dáme vychladnúť na mriežku.
  7. Podávame ich k nápojom alebo na raňajky či desiatu.

Suroviny

Potrebujeme:

Na potretie:

  • 1 ks rozšľahané vajce
  • strúhaný syr alebo rôzne semiačka (ľanové, slnečnicové, sezamové), rasca alebo mletá červená paprika

Črty

  • bez lepku
  • vegetariánske

Parametre

  • Príprava počas 40 minút
  • Pečenie počas 20-25 minút
  • Teplota rúry 190 °C

Neprehliadnite