Slané croissanty bez lepku
Verili by ste, že tieto chrumkavé a nalístkované slané croissanty bez lepku pripravíte len zo 4 základných surovín? Pozrite si náš jednoduchý recept a odhaľte tajomstvo ich dokonalej štruktúry, ktorá pripomína pravé lístkové cesto. Prekvapte svoje chuťové poháriky a vyskúšajte ich ešte dnes!
Postup
- Z múky Promix UNI, tvarohu, mäkkého masla, vajec a soli vymiesime kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke aspoň hodinu-dve stuhnúť a odpočinúť.
- Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a radielkom ho nakrájame na trojuholníky. Tie zrolujeme do rožtekov, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom.
- Na povrchu ich môžeme posypať napríklad strúhaným syrom alebo rôznymi semiačkami, rascou alebo mletou červenou paprikou.
- Pečieme ich pri teplote 190 stupňov asi 20-25 minút. kým sa nezačnú sfarbovať do zlatohneda.
- Počas pečenia môže z rožtekov vytekať tuk, čo je v poriadku.
- Upečené slané croissanty bez lepku dáme vychladnúť na mriežku.
- Podávame ich k nápojom alebo na raňajky či desiatu.
Suroviny
Potrebujeme:
- 280 g Bezlepkovej múky Promix UNI Novalim PROMIX-UNI, univerzálna bezlepková múka 1000g
- 250 g mäkkého krémového nízkotučného tvarohu
- 150 g masla alebo rastlinného tuku do cesta
- 2 ks väčšie vajcia
- 2 ČL soli
Na potretie:
- 1 ks rozšľahané vajce
- strúhaný syr alebo rôzne semiačka (ľanové, slnečnicové, sezamové), rasca alebo mletá červená paprika
Črty
- bez lepku
- vegetariánske
Parametre
- Príprava počas 40 minút
- Pečenie počas 20-25 minút
- Teplota rúry 190 °C