Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Bezlepková fašírka na plech

Bezlepková fašírka so zeleninou na plechu je jednoduchý a rýchly spôsob, ako pripraviť chutné jedlo pre celú rodinu. Pečením na jednom plechu sa chute mäsa a zeleniny krásne prepoja. Zároveň ušetríte čas a pripravíte zdravšiu alternatívu k tradičným vysmážaným fašírkam.

Postup

  1. Pripraviť si túto bezlepkovú fašírku na plech nie je vôbec komplikované. Na jednom plechu totižto naraz upečieme fašírku ale aj prílohu v podobe miešanej zeleniny.
  2. Najprv si na troche oleja osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom pridáme slaninu alebo prosciutto a krátko osmažíme. Odložíme bokom a necháme trochu vychladnúť. Mleté mäso dáme do misy, pridáme vajíčko, na kocky nasekaný biely bezlepkový chlieb Novalim, bezlepkovú strúhanku Novalim, nasekanú petržlenovú vňaťku, vajce, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Z mäsa vyformujeme podlhovastý bochník a položíme ho na olejom potretý plech. Okolo mäsa naukladáme na väčšie kúsky nakrájanú zeleninu.
  3. Teraz si pripravíme šťavu, ktorou podlejeme zeleninu. Na ňu zmiešame vodu, biele víno a lyžicu paradajkovej hustej pasty. Šťavu vylejeme na zeleninu a celý plech prikryjeme alobalovou fóliou. Dáme ho do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov a najprv fašírku pečieme asi 20 minút, potom odstránime fóliu a fašírku a zeleninu dopekáme ešte asi ďalšiu pol hodinku. Po dopečení vyberieme fašírku z rúry a rovno ju spolu so zeleninou a šťavou podávame.

Suroviny

Na fašírku:

Ďalej potrebujeme:

  • 1 ks stredne veľkej cukety
  • 1 ks menší baklažán
  • 1 ks hrubostenná červená paprika
  • 3-4 zemiaky

Na šťavu:

  • 100 ml bieleho vína
  • 50 ml vody
  • 1 PL hustej rajčinovej pasty

Črty

  • bez lepku
  • bez laktózy

Parametre

  • Príprava počas 45 minút
  • Pečenie počas 50 minút
  • Teplota rúry 180°C

Neprehliadnite