Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Jesenný šalát s vysmážanou mozzarellou

Tento lahodný jesenný šalát vás nielen zasýti, ale aj zahreje a dodá telu potrebnú dávku energie! Je to skvelá, ľahká alternatíva k tradičným jedlám, ktorú si môžete dopriať aj na večeru bez akýchkoľvek výčitiek. Objavte náš nový recept plný chutí a inšpirujte sa ďalšími jesennými šalátmi, ktoré sme pre vás pripravili!

Postup

  1. Červenú repu očistíme, nakrájame na menšie kúsky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a posypeme sušeným tymiánom. Vložíme do rúry a pečieme na 190 °C do zmäknutia 30-40 minút. Pre rýchlejšiu prípravu môžeme použiť aj kúpenú predvarenú cviklu.
  2. Mozzarellu scedíme a osušíme. Vajcia rozmiešame so smotanou na šľahanie a jemne osolíme. Jednotlivé guličky mozzarelly obaľujeme najprv vo vajíčkovej zmesi a potom v našej bezgluténovej strúhanke vždy dvakrát (vajce, strúhanka, vajce, strúhanka). Vysmážame v dostatočnom množstve rozpáleného rastlinného oleja z oboch strán na miernej teplote do zlatista. Vyberieme dierkovanou naberačkou a osušíme na papierovom obrúsku, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
  3. Na tanier uložíme špenát, pečenú repu a jablká nakrájané na plátky. Posypeme na sucho opraženými vlašskými orechami. Jesenný šalát polejeme zálievkou, ktorú sme pripravili zmiešaním všetkých surovín. Na vrch poukladáme kúsky vysmážanej mozzarelly.
  4. Ako prílohu môžeme podávať pečené zemiakové špízy. Umyté zemiaky aj so šupkou najprv narežeme na tenko z jednej strany do polovice, potom otočíme a priečne narežeme aj z druhej strany tak, aby sme nič neprekrojili úplne. Každý zemiak napichneme po jeho dĺžke na pevnú špajlu a potom roztiahneme na špajli do špirály. Uložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme korením na pečené zemiaky. Pečieme na 190-200°C približne 30-40 minút tak, aby povrch zemiakov bol chrumkavý a vnútro mäkké.

Suroviny

Potrebujeme:

  • 2 balenia minimozzarelly
  • 1 balík bezgluténovej strúhanky Novalim Strúhanka bezlepková, pečivová 350g
  • 50ml smotany na šľahanie
  • 2-3 ks vajcia
  • 5-6 ks stredne veľkých zemiakov
  • olivový olej
  • korenie na pečené zemiaky
  • 2 ks červené repy
  • sušený tymián
  • 1-2 ks jablká
  • hrsť vlašských orechov
  • baby špenát
  • soľ
  • rastlinný olej na vysmážanie

Na zálievku:

  • 4 PL olivového oleja
  • 1 PL tekutého medu
  • 2 PL balzamikového octu
  • soľ
  • čerstvo pomleté čierne korenie

Črty

  • bez lepku
  • vegetariánske

Parametre

  • Príprava počas 40 minút
  • Pečenie počas 30-40 minút
  • Teplota rúry 190-200 °C

Neprehliadnite