Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Malinovo rebarborové rezy bez lepku

malinovo rebarborový bezlepkový koláč

Leto si bez ovocných koláčov ani nevieme predstaviť. Čo takto malinovo rebarborové rezy bez lepku, ktoré vás okúzlia sviežou chuťou a jemnou eleganciou? Tento dezert je stvorený pre všetkých, ktorí milujú výnimočné dobroty. Poďte s nami nahliadnuť do receptu, ktorý osvieži každý letný deň.

Postup

  1. Vo väčšej mise vyšľaháme maslo s cukrom do peny. Pridáme vajce, preosiatu bezgluténovú múku Promix UNI, soľ, vanilku a dôkladne premiešame. Ak sa cesto nespája dobre, prilejeme 1-2 PL mlieka. Cesto preložíme do formy s rozmermi asi 20×20 cm, ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie. Prstami ho roztlačíme po celom dne formy. Pečieme ho vo vopred vyhriatej rúre na 175 °C približne 15-20 minút. Povrch korpusu by mal jemne zozlatnúť. Upečený ho necháme vychladnúť.
  2. Očistenú rebarboru nakrájame na menšie kúsky a spolu s malinami a cukrom vložíme do hrnca. Pomaly zahrievame a varíme asi 10 minút, kým ovocie zmäkne. Ďalej pridáme citrónovú kôru a ešte minútku povaríme. Potom túto zmes odstavíme z plameňa, rozmixujeme ju ponorným mixérom a potom ešte prepasírujeme, aby sme sa zbavili zrniek z malín a zmes bola hladká.
  3. Prepasírovanú ovocnú zmes vrátime do hrnca, pridáme vo vode rozmiešaný škrob a uvaríme hustý puding. Ochutíme vanilkovým extraktom alebo pastou a prikrytý necháme úplne vychladnúť.
  4. Plátkovú želatínu namočíme asi na 10 minút do misky so studenou vodou. Keď napučí, vložíme ju do malého hrnca s 2 PL smotany na šľahanie a začneme zohrievať, ale len pokým sa želatína v smotane nerozpustí. Odstavíme, necháme trochu vychladnúť a potom jemne vmiešame do rebarborového pudingu.
  5. Zvyšnú smotanu vyšľaháme do tuha a postupne zapracujeme do pudingu. Rebarborový krém teraz vylejeme na vychladený korpus, uhladíme stierkou a vložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny, ideálne však na celú noc. Stuhnutý koláč nakrájame pred podávaním na tenké rezy a môžeme ešte posypať práškovým cukrom. Rezy zdobíme čerstvými malinami a lístkami mäty.

Suroviny

Na cesto:

Na malinovo - rebarborovú vrstvu:

  • 250 g ošúpanej rebarbory
  • 200 g malín (čerstvých alebo mrazených)
  • 140 g krupicového cukru
  • 1 ČL citrónovej kôry
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 1 ČL vanilkového extraktu alebo pasty
  • 4 plátky želatíny
  • 200 ml smotany na šľahanie 33%
  • maliny a mäta na dozdobenie

Črty

  • bez lepku
  • vegetariánske

Parametre

  • Príprava počas 30 minút
  • Pečenie počas 15-20 minút
  • Teplota rúry 175°C

Neprehliadnite