Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Mrkvový koláč bez lepku s orechmi

Upečte si s nami šťavnatý mrkvový koláč bez lepku, ktorý vás očarí jemnou chuťou, chrumkavými orechmi a smotanovým záverom. Celú prípravu zvládnete jednoducho v jednej mise a za pár minút. Ideálna letná dobrota, ktorú si zamilujete na prvé sústo.

Postup

  1. Ako sme v úvode naznačili, príprava tohto mrkvového koláča bez lepku je ozaj jednoduchá a rýchla. Stačí vám jedna misa, v ktorej všetko postupne spracujeme. Vo väčšej mise vyšľaháme spolu vajcia s cukrom do nadýchanej peny. Potom pridáme jogurt a jablkové pyré a prešľaháme. Teraz príde na rad postrúhaná mrkva a orechy, ktoré tiež primiešame do pripravenej zmesi. Napokon do zmesi zapracujeme gumenou varechou aj preosiatu múku zmiešanú so škoricou a kypriacim práškom bez lepku.
  2. Takto pripravené bezlepkové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie s rozmermi asi 25×30 cm. Uhladíme povrch a potom ho vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 °C. Pečieme 25-30 minút (na záver môžeme urobiť test špajlou – keď vyjde z koláča suchá, je hotový).
  3. Po upečení necháme mrkvový koláč bez lepku vychladnúť a potom naň rovnomerne rozotrieme smotanu vymiešanú s medom. Vložíme do chladničky a necháme trochu stuhnúť.
  4. Pred podávaním koláčik posypeme po stranách posekanými vlašskými orechmi a pomarančovou kôrou. Ozdobiť môžeme ešte lístkami čerstvej mäty. Podávame ho vychladený z chladničky, tak najlepšie chutí.

Suroviny

Potrebujeme

  • 140 g bezlepkovej múky Promix PK Novalim PROMIX-PK zmes na bezlepkové pečivo 1000g
  • 4 ks vajcia
  • 85 g trstinového cukru
  • 160 g gréckeho jogurtu
  • 60 g jablkového pyré
  • 120 g najemno nasekaných vlašských orechov
  • 1 ČL mlatej škorice
  • 2 ČL kypriaceho prášku bez lepku

Na smotanový krém

  • 300 g kyslej smotany
  • 3 PL medu

Na posypanie

  • Nasekané vlašské orechy
  • Kúsky pomarančovej kôry
  • Lístky čerstvej mäty

Črty

  • bez lepku
  • vegetariánske

Parametre

  • Príprava počas 25 minút
  • Pečenie počas 25-30 minút
  • Teplota rúry 180°C

Neprehliadnite