Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Sladké bezlepkové croissanty

Aj bez lepku si môžete vychutnať skvelé croissanty. Tento jednoduchý recept poteší každého, kto hľadá sladké raňajky bez kompromisov. Skúste ich upiecť a presvedčte sa, že aj bezlepkové pečivo vie chutiť výborne.

Postup

  1. Ak máte chuť na croissanty bez lepku, toto je naša zjednodušená verzia na pečivo veľmi podobné tomu francúzskemu. Cesto obohatené o batat si aj v bezlepkovej podobe uchováva vláčnosť a vlhkosť a neobsychá tak rýchlo ako iné druhy kysnutého cesta bez lepku.
  2. Do vlažného mlieka pridáme cukor a rozdrobíme droždie, rozmiešame a necháme v teple vzísť kvások. Potom pridáme ostatné ingrediencie: bezgluténovú múku Promix Forte (výborne sa hodí na kysnuté cesto a prípravu drobného, ručne tvarovaného pečiva či pizze), soľ, žĺtky, maslo, sladký zemiak batat a napokon aj pripravený kvások v mlieku.
  3. Hnetačom vymiesime mäkké a trochu lepivé cesto, ktoré poprášime múkou Promix Forte a necháme v teple vykysnúť na dvojnásobok. Potom vykysnuté cesto rozdelíme na 8 rovnakých častí, kadžú vyvaľkáme do kruhu, kruhy potrieme roztopeným maslom a naukladáme na seba, vyvaľkáme, rozdelíme radielkom na 12-16 trojuholníkov a z nich zrolujeme bezlepkové croissanty. Na plechu s papierom ich necháme podkysnúť, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 200 stupňoch asi 20 minút.

Suroviny

  • 650 g bezlepkovej múky PROMIX-FORTE + na posypanie dosky PROMIX-FORTE, silná bezlepková múka 1000g
  • 350 ml mlieka
  • 200 g do mäkka uvareného a rozpučeného batatu
  • 50 g masla
  • 50 g gréckeho jogurtu
  • 2 ks žĺtky
  • 1 ČL cukru do kvásku
  • 1 ČL soli
  • ½ kocky čerstvého droždia
  • 1 ks vajce na potretie

Črty

  • bez lepku
  • vegetariánske

Parametre

  • Príprava počas 40 minút
  • Pečenie počas 20 minút
  • Teplota rúry 200 °C

Neprehliadnite