Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Bezlepkový pita chlieb

Bezlepkový pita chlieb, ktorý si viete z mála surovín a rýchlo pripraviť aj doma. Je výbornou voľbou pri grilovačkách, k šalátom, alebo keď si budete chcieť doma spraviť trochu gréckej atmosféry. Rovnako dobre sa hodí na zajedanie k mäsu, zelenine či zeleninovým jedlám.

Postup

  1. Do vlažnej vody rozmrvíme droždie, pridáme cukor a rozmiešame, aby sa všetko rozpustilo. Necháme na teplom mieste vzísť kvások.
  2. Do misy pridáme bezlepkovú múku Promix Forte, premiešame ju so soľou, ďalej pridáme olivový olej a napokon aj vzídený kvások.
  3. Pomocou mixéra s hnetacími metličkami miesime cesto minimálne 5 minút, kým sa všetky prísady prepoja. Vymiesené cesto (aj keď bude redšie) prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme ho v teple vykysnúť, kým viditeľne zväčší objem.
  4. Po vykysnuté ho vyklopíme na dobre pomúčenú dosku (na pomúčenie používame rovnako múku Promix Forte) a ešte ho premiesime, pričom sa snažíme dosiahnuť konzistenciu cesta, s ktorou sa dá ručne pracovať (t.j. ak je cesto príliš riedke, po troške pridávame múku, akonáhle sa cesto spojí, je to akurát :) ).
  5. Cesto na bezlepkový pita chlieb rozdelíme na 4 – 5 rovnakých častí a vytvarujeme z neho guľky. Tie dlaňami roztlačíme na placky veľké v priemere asi 12-13 cm.
  6. Panvicu s nepriľnavým povrchom dobre rozohrejeme a na sucho v nej opekáme bezlepkový pita chlieb pomaly z oboch strán, kým sa nezačnú vytvárať upečené fľaky, ako napr.na lokšiach.
  7. Bezlepkový pita chlieb servírujeme hneď za čerstva k mäsu, šalátu a pod.

Suroviny

Ingrediencie

Črty

  • bez lepku
  • bez pridania orechov
  • bez pšenice
  • bez pridania vajec

Parametre

  • Príprava počas 90 minút
  • Pečenie počas 10-12 minút
  • Teplota rúry 220 °C

Neprehliadnite