Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Slaný cuketový koláč quiche bez lepku

Cuketový koláč je skvelým jedlom, ktoré si môžete dopriať kedykoľvek počas roka. Hoci je cuketa v lete najdostupnejšia, dnes ju nájdete po celý rok, a preto vám prinášame výborný recept na slaný cuketový koláč, známy aj ako quiche. V kombinácii s feta syrom je jednoducho neodolateľný!

Postup

  1. Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame v mise so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené a tuhé maslo, studený tvaroh a varechou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka. Cesto dáme do plastovej uzatvárateľnej nádoby a odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny (pokojne však aj cez noc).
  2. Odpočinuté cesto vyvaľkáme do tvaru väčšieho kruhu a pomocou valčeka prenesieme do formy s priemerom asi 28 cm. Okraje popritláčame ku forme. Idálna je forma s vyklápacím dnom. Cesto popicháme vidličkou, aby sa pri pečení nenafúklo.
  3. Po celom povrchu poukladáme umytú a na tenké plátky nakrájanú cuketu. Smotanu na šľahanie, ktorú sme si vymiešali spolu s vajíčkami, soľou a korením vylejeme do formy na cesto s cuketou. Na povrch plnky poukladáme kúsky fety a mozzarelly. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  4. Slaný cuketový koláč bez lepku pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 40 minút. Cesto musí mať zlatisto hnedú farbu a plnka musí byť stuhnutá. Koláč podávame ešte teplý, ale výborne chutí aj vychladený.

Suroviny

Na lístkové cesto:

Na plnku:

  • 1ks väčšia cuketa
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 3 ks vajcia + 1 na potretie cesta
  • 100 g syru Feta
  • 1 ks mozzarella
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • soľ
  • lístky rozmarínu alebo tymianu na ozdobu

Črty

  • bez lepku
  • vegetariánske

Parametre

  • Príprava počas 45 minút
  • Pečenie 40 minút
  • Teplota rúry 180 °C

Neprehliadnite