Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Maková bábovka bez lepku

Bábovka je najväčšia klasika. A verte, že si zamilujete aj makovú bábovku. Je to vydarená obmena obľúbeného koláča, ktorý sa pečie takmer v každej rodine. Fantastický tip napríklad na víkendové raňajky. Vyskúšajte tento netradičný, avšak neuveriteľne dobrý recept.

Postup

  1. Všetky suroviny by mali byť izbovej teploty. Ako prvé si pripravíme makové cesto. Do stredne veľkého hrnca dáme mak, mlieko, vanilkový a krupicový cukor, škoricu a rum. Privedieme k varu a za stáleho miešania minútku povaríme.
  2. Odstavíme a vmiešame do zmesi citrónovú kôru. Necháme úplne vychladnúť.
  3. Pripravíme si druhé cesto. Vo veľkej mise vyšľaháme maslo s oboma cukrami a citrónovou kôrou do nadýchanej peny. Potom po jednom zašľaháme vajcia a nakoniec aj olej.
  4. V inej miske premiešame spolu bezlepkovú múku Promix PK špeciál, kypriaci prášok, pudingový prášok a soľ. V inej nádobe zmiešame spolu mlieko a rum. Do vyšľahanej vaječnej zmesi striedavo zapracúvame gumenou varechou mliečnu a suchú zmes.
  5. Nakoniec pridáme makové cesto a obe cestá zmiešame dohromady.
  6. Rúru predhrejeme na 180 °C. Bábovkovú formu vymažeme trochou masla a vysypeme strúhankou. Cesto vylejeme do formy a uhladíme povrch. Bábovku pečieme približne hodinu. Na konci urobíme test špajlou. Ak vyjde suchá, bábovka je upečená. Necháme vychladnúť a na záver posypeme práškovým cukrom.

Suroviny

Na cesto

Na makové cesto:

  • 150 g mletého maku
  • 200 g mlieka (môže byť aj rastlinné)
  • 40 g krupicového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 PL rumu
  • Trochu nastrúhanej citrónovej kôry
  • Práškový cukor na posypanie

Črty

  • bez lepku
  • bez pridania orechov
  • vegetariánske

Parametre

  • Príprava počas 60 minút
  • Pečenie počas 60 minút
  • Teplota rúry 180 °C

Neprehliadnite