Bezlepkové opekance

Pripravte si s nami bezlepkové opekance zo sypkej zmesi na knedľu, ktoré sú rýchlym a jednoduchým sladkým jedlom. Bezlepkové opekance budú chutiť všetkým veľkým aj malým. Dochutené orieškami a tvarohom budú plnohodnotným jedlom, ktoré zasýti.
Postup
- Podľa návodu na obale si pripravíme zo sypkej zmesi bezlepkovú knedľu. Po uvarení ju necháme mierne vychladnúť a potom ju nakrájame na kúsky veľké asi 2-3 cm.
- Na panvici si rozpálime maslo. Pripravené kúsky knedle na ňom pomaly opekáme do zlatista. Ku koncu opekania pridáme nasekané orechy a minútku opražíme do chrumkava spolu s knedľou. Takto sa pekne rozvinie vôňa a chuť orechov. Ak sa nám zdajú opekance suché, môžeme počas opekania pridať ešte trochu masla.
- Hotové opekance spolu s orechmi vložíme do misky, posypeme ich tvarohom a na vrch dáme trochu lekváru. Podľa chuti ich môžeme ešte posypať práškovým cukrom alebo cukrom so škoricou. Výborne chutia aj s inými orechmi či lekvárom.
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 balenie Novalim knedľa bezlepková v prášku Novalim KNEDĽA bezlepková v prášku 250g
- 2 PL masla
- nasekané vlašské orechy
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- čučoriedkový alebo černicový lekvár
- práškový cukor na posypanie
Črty
- bez lepku
- vegetariánske
Parametre
- Príprava 30