Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Jemný tvarohový koláč bez lepku

Počas veľkonočných sviatkov vás poteší recept na jemný tvarohový koláč bez lepku. Niekedy stačí málo – krehké maslové cesto a plnka zo správne dochuteného tvarohu vytvoria neodolateľnú klasiku.

Postup

  1. Najprv pripravíme cesto. V miske vyšľaháme zmäknuté maslo spolu s cukrom do hladkej peny. Po jednom pridávame vajcia a každé dôkladne zašľaháme. Pridáme vanilku a preosiaty kypriaci prášok. Napokon po častiach preosejeme do zmesi bezgluténovú múku Promix PK a gumenou varechou ju jemne zapracujeme.
  2. Toto maslové cesto nalejeme do formy na pečenie s rozmermi približne 25×30 cm a stierkou rovnomerne rozotrieme. Uhladíme povrch.
  3. Následne na plnku si v inej mise zmiešame tvaroh s cukrom a vanilínovým cukrom. Postupne pridávame vajcia a každé po jednom dobre zapracujeme. Hotovú tvarohovú plnku vylejeme na pripravené cesto a tiež rovnomerne rozotrieme.
  4. Jemný tvarohový koláč bez lepku pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 40 minút, kým povrch nezozlatne a stred koláča bude pevný. Po upečení ho necháme úplne vychladnúť, nakrájame a posypeme práškovým cukrom. Pri podávaní ho môžeme ozdobiť aj čerstvým ovocím (napríklad jahodami alebo čučoriedkami).

Suroviny

Na cesto:

Na plnku:

  • 600 g krémového tvarohu (alebo skombinovať krémový a hrudkovitý)
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 bal. vanilínového cukru
  • 4 ks vajcia
  • práškový cukor na posypanie

Črty

  • bez lepku
  • vegetariánske

Parametre

  • Príprava počas 25 minút
  • Pečenie počas 40 minút
  • Teplota rúry 180 °C

Neprehliadnite