Krkovička s horčicovou omáčkou a bezlepkovou tarhoňou
Zahrejte sa v chladných januárových dňoch s chutnou krkovičkou, podávanou s horčicovou omáčkou a bezlepkovou tarhoňou. Jednoduchý a rýchly recept, ktorý poteší každého milovníka dobrého jedla.
Postup
- Mäso nakrájame na približne 2 cm hrubé plátky a dobre osolíme z každej strany. V hlbšej panvici alebo vhodnom hrnci rozpálime olej a krkovičku z každej strany opečieme. Vyberieme opatrne z hrnca von a odložíme na drevenú dosku. Do výpeku vložíme nadrobno nakrájané cibule a restujeme do zlatista. Pridáme bobkové listy, nové a štvorfarebné korenie a vetvičku rozmarínu. Restujeme ďalšie tri minútky. Ak sa nám cibuľa lepí na dno hrnca, môžeme doliať lyžicu vody.
- Do zmesi vložíme aj nadrobno nakrájaný cesnak a horčicu. Dobre spolu premiešame a nakoniec pridáme múku, ktorú za stáleho miešania restujeme do hneda. Zalejeme vývarom, privedieme k varu a do omáčky vložíme aj opečené plátky krkovičky. Necháme variť prikryté pokrievkou na veľmi miernom ohni, až kým je mäso úplne mäkké (takmer sa rozpadáva – trvá to aj hodinu a viac). V prípade potreby môžeme dolievať trošku vody. Po dovarení mäso vyberieme z hrnca opäť na drevenú dosku a omáčku cez jemné sitko scedíme. Mäso vložíme naspäť, aby neobschlo.
- Bezlepkovú tarhoňu uvaríme podľa návodu na obale. Servírujeme s krúžkami červenej cibule, ozdobené petržlenovou vňaťou alebo nasekanou pažítkou.
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 kg krkovičky
- soľ
- rastlinný olej
- 2 ks cibule
- 2 ks bobkové listy
- 4 ks guličiek nového korenia
- 15 ks guličiek štvorfarebného korenia
- 1 ks vetvička rozmarínu
- 4 ks strúčikov cesnaku
- 3 ČL plnotučnej horčice
- 1 PL bezlepkovej múky Promix UNI Novalim PROMIX-UNI, univerzálna bezlepková múka 1000g
- 1 l vývaru, najlepšie kuracieho
- 1 balenie Novalim tarhoňa bezgluténová Novalim PROCEL bezlepkové cestoviny, tarhoňa 250g
Črty
- bez lepku
- bez laktózy
- bez pridania mlieka
Parametre
- Príprava počas 40 minút