Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Krkovička s horčicovou omáčkou a bezlepkovou tarhoňou

Zahrejte sa v chladných januárových dňoch s chutnou krkovičkou, podávanou s horčicovou omáčkou a bezlepkovou tarhoňou. Jednoduchý a rýchly recept, ktorý poteší každého milovníka dobrého jedla.

Postup

  1. Mäso nakrájame na približne 2 cm hrubé plátky a dobre osolíme z každej strany. V hlbšej panvici alebo vhodnom hrnci rozpálime olej a krkovičku z každej strany opečieme. Vyberieme opatrne z hrnca von a odložíme na drevenú dosku. Do výpeku vložíme nadrobno nakrájané cibule a restujeme do zlatista. Pridáme bobkové listy, nové a štvorfarebné korenie a vetvičku rozmarínu. Restujeme ďalšie tri minútky. Ak sa nám cibuľa lepí na dno hrnca, môžeme doliať lyžicu vody.
  2. Do zmesi vložíme aj nadrobno nakrájaný cesnak a horčicu. Dobre spolu premiešame a nakoniec pridáme múku, ktorú za stáleho miešania restujeme do hneda. Zalejeme vývarom, privedieme k varu a do omáčky vložíme aj opečené plátky krkovičky. Necháme variť prikryté pokrievkou na veľmi miernom ohni, až kým je mäso úplne mäkké (takmer sa rozpadáva – trvá to aj hodinu a viac). V prípade potreby môžeme dolievať trošku vody. Po dovarení mäso vyberieme z hrnca opäť na drevenú dosku a omáčku cez jemné sitko scedíme. Mäso vložíme naspäť, aby neobschlo.
  3. Bezlepkovú tarhoňu uvaríme podľa návodu na obale. Servírujeme s krúžkami červenej cibule, ozdobené petržlenovou vňaťou alebo nasekanou pažítkou.

Suroviny

Potrebujeme:

Črty

  • bez lepku
  • bez laktózy
  • bez pridania mlieka

Parametre

  • Príprava počas 40 minút

Neprehliadnite