Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Bezlepkové tekvicové tortellini

Obohaťte svoj jedálniček tekvicovými tortellinami s domácou plnkou, tekvicovým olejom, semiačkami a parmezánom. Tento recept vám jednoducho ukáže, ako pripraviť túto skvelú pochúťku.

Postup

  1. Najskôr začneme prípravou tekvicovej plnky. Polovicu tekvice hokkaido bez jadierok nakrájame na mesiačiky, dáme na menší plech, pokvapkáme ju olivovým olejom, posolíme, pridáme dva-tri strúčiky cesnaku a upečieme ju vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňoch do mäkka. Bude to trvať asi pol hodinu.
  2. Po dopečení stiahneme šupku, tekvicu spolu s upečeným cesnakom dáme do vyššej nádoby, dochutíme ju čerstvo mletým čiernym korením, troškou muškátového orecha a pridáme za lyžicu strúhaného parmezánu, všetko spolu rozmixujeme a odložíme bokom.
  3. Následne si pripravíme základné bezlepkové cesto na cestoviny. Bezlepkovú múku Promix UNI dáme do väčšej misy. Primiešame soľ, pridáme dve vajcia a trochu vody. Varechou začneme miešať, aby sa prísady začali prepájať a postupne prilievame viac vody. Potom ručne vymiesime cesto, ktoré by malo byť hladké, nelepivé, kompaktné a hutné (nie príliš mäkké).
  4. Pracovnú dosku si dobre pomúčime bezlepkovou múkou. Cesto vaľkáme valčekom na tenký, asi 3 mm hrubý plát.
  5. Pomocou okrúhlej vykrajovačky potom vykrajujeme menšie kolieska, ktoré budeme plniť plnkou. Plnku dáme do zdobiaceho vrecka s malým otvorom a nanášame ju do stredu pripravených koliesok. Na to priložíme druhé koliesko a po okrajoch riadne pritlačíme vidličkou, aby plnka nevytiekla. Dobre to funguje aj s formičkou na pirohy – tak vlastne vytvoríme “polovičné tortellini” v tvare polkruhu.
  6. Pripravené bezlepkové tekvicové tortellini varíme v dobre osolenej zovretej vode (ale nie úplne bublajúcej), kým nevyplávajú na povrch. Potom ich scedíme a ihneď ich servírujeme poliate tekvicovým (alebo olivovým) olejom, ozdobené opraženými tekvicovými jadierkami a posypané strúhaným parmezánom.

Suroviny

Na domáce cestoviny:

Na tekvicovú plnku:

  • 1/2 menšej hokkaido tekvice
  • olivový olej
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • trochu muškátového orieška
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL mletý parmezán

Na ozdobenie:

  • opražené tekvicové jadierka
  • tekvicový olej
  • parmezán na posypanie

Črty

  • bez lepku
  • vegetariánske

Parametre

  • Príprava počas 60 minút
  • Pečenie počas 30 minút
  • Teplota rúry 200 °C

Neprehliadnite