Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Teplý šalát s bezlepkovými krutónmi

Pripravte si lahodný teplý šalát s bezlepkovými krutónmi, ktorý je skvelou voľbou, ak túžite po ľahkej a chutnej večeri bez lepku. V tomto recepte vám ukážeme, ako na to.

Postup

  1. Na teplý šalát si najprv pripravíme zeleninu. Bataty umyjeme, osušíme a nakrájame na 1 cm hrubé kolieska (aj so šupkou). Karfiol tiež umyjeme a osušíme a rozoberieme na ružičky, stonky môžeme poodkrajovať. Spolu s batatmi ho premiešame v miske a polejeme 3 PL olivového oleja, osolíme a jemne okoreníme. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 200 °C asi 30 minút. Počas pečenia môžeme jemne premiešať.
  2. Ďalej si pripravíme bezlepkové krutóny, najjednoduchšie je použiť bezgluténový ľanový chlieb Linsi. Krajce chleba jemne potrieme olivovým olejom a posypeme trochou oregana. Nakrájame na kocky a opečieme do zlatista na panvici.
  3. Do šalátovej misy dáme listovú zmes šalátov, na to poukladáme upečené bataty s karfiolom a ľanové krutóny. Pridáme zrniečka z granátového jablka. Teplý šalát pokvapkáme ešte trochou oleja a balzamikového octu a posypeme oreganom. A môžeme servírovať. Dobrú chuť!

Suroviny

Potrebujeme:

  • 4 krajce Novalim bezgluténového ľanového chleba Linsi Novalim LINSI bezgluténový chlieb s ľanom 300g
  • 4 ks menšie bataty
  • 1 ks malý karfiol
  • 500 g menšieho listového šalátu (napr. rukola, poľný šalát, atď.)
  • 1 ks granátové jablko (zrniečka)
  • olivový olej
  • sušené oregano
  • balzamikový ocot alebo redukcia
  • soľ
  • čerstvo pomleté čierne korenie

Črty

  • bez lepku
  • vegetariánske

Parametre

  • Príprava počas 25 minút
  • Pečenie počas 30 minút
  • Teplota rúry 200

Neprehliadnite