Teplý šalát s bezlepkovými krutónmi
Pripravte si lahodný teplý šalát s bezlepkovými krutónmi, ktorý je skvelou voľbou, ak túžite po ľahkej a chutnej večeri bez lepku. V tomto recepte vám ukážeme, ako na to.
Postup
- Na teplý šalát si najprv pripravíme zeleninu. Bataty umyjeme, osušíme a nakrájame na 1 cm hrubé kolieska (aj so šupkou). Karfiol tiež umyjeme a osušíme a rozoberieme na ružičky, stonky môžeme poodkrajovať. Spolu s batatmi ho premiešame v miske a polejeme 3 PL olivového oleja, osolíme a jemne okoreníme. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 200 °C asi 30 minút. Počas pečenia môžeme jemne premiešať.
- Ďalej si pripravíme bezlepkové krutóny, najjednoduchšie je použiť bezgluténový ľanový chlieb Linsi. Krajce chleba jemne potrieme olivovým olejom a posypeme trochou oregana. Nakrájame na kocky a opečieme do zlatista na panvici.
- Do šalátovej misy dáme listovú zmes šalátov, na to poukladáme upečené bataty s karfiolom a ľanové krutóny. Pridáme zrniečka z granátového jablka. Teplý šalát pokvapkáme ešte trochou oleja a balzamikového octu a posypeme oreganom. A môžeme servírovať. Dobrú chuť!
Suroviny
Potrebujeme:
- 4 krajce Novalim bezgluténového ľanového chleba Linsi Novalim LINSI bezgluténový chlieb s ľanom 300g
- 4 ks menšie bataty
- 1 ks malý karfiol
- 500 g menšieho listového šalátu (napr. rukola, poľný šalát, atď.)
- 1 ks granátové jablko (zrniečka)
- olivový olej
- sušené oregano
- balzamikový ocot alebo redukcia
- soľ
- čerstvo pomleté čierne korenie
Črty
- bez lepku
- vegetariánske
Parametre
- Príprava počas 25 minút
- Pečenie počas 30 minút
- Teplota rúry 200