Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Bezlepkové cestoviny so špargľou

Privítajme slnené dni skvelým receptom – chutným bezlepkovým cestovinovým šalátom. Začala špargľová sezóna a bolo by škoda to nevyužiť naplno. Tento šalát si môžete vychutnať ako plnohodnotné hlavné jedlo alebo ako prílohu napríklad na grilovačke.

Postup

  1. Bezlepkové cestoviny Procel uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a prikryjeme, aby neobschli. Špargľu očistíme, konce odkrojíme a nakrájame ju asi na 4 cm dlhé kúsky. Opražíme ju osolenú na troche olivového oleja do chrumkava. Uhorku umyjeme, osušíme a tiež nakrájame aj so šupkou na menšie kúsky. Šunku prosciutto zas na malé plátky.
  2. Na pesto budeme potrebovať nasucho opražené píniové oriešky (nezabudneme ich zopár odložiť bokom na ozdobu). Vložíme ich do mixéru spolu s umytou a dobre osušenou bazalkou, na kúsky pokrájaným strúčikom cesnaku a parmezánom. Prilejeme olivový olej, šťavu z citróna, osolíme a okoreníme podľa chuti. Rozmixujeme na hladkú zmes. Ak je príliš hustá, pridáme ešte olivový olej.
  3. V mise zmiešame cestoviny, špargľu, uhorku a šunku. Pridáme bazalkové pesto a dôkladne premiešame, aby sa všetky chute prepojili. Posypeme píniovými orieškami a hoblinami parmezánu. Ozdobíme plátkom citróna a bazalkovými lístkami.

Suroviny

Na šalát:

Na bazalkové cesto:

  • 2 hrste bazalkových lístkov
  • 2 hrste píniových orieškov + na ozdobu
  • 1 hrsť strúhaného parmezánu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 6 PL olivového oleja
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • morská soľ

Na dokončenie:

  • plátok citróna a lístky bazalky na ozdobu
  • nasucho opražené píniové oriešky
  • hobliny parmezánu

Črty

  • bez lepku

Parametre

  • Príprava počas 25 minút

Neprehliadnite