Potrebujete pomôcť
pri výbere?

Opýtať sa lekárnika
lekarnicka
email
podpora@etabletka.sk
telefon
+421 915 040 800
plus - ikona
hodnotenia zakaznikov

Hodnotenia
zákazníkov

Zobraziť hodnotenia

Jednoduchá piškótová roláda

Nemáte čas na náročné a zdĺhavé vypekanie dobrôt? Máme pre vás skvelý, jednoduchý a rýchli recept na bezlepkovú piškótovú roládu. Nadýchané piškótové cesto sme naplnili malinovým džemom, ale na roládach je najlepšie, že sa dajú naplniť presne tým čo máte najradšej.

Postup

  1. Na to, aby sa vám piškótové cesto dokonale podarilo, odporúčame použiť našu bezlguténovú múku Promix PK. Táto múka je špeciálne vyvinutá na pečenie zákuskov, korpusov, jemného pečiva, rôznych druhov koláčov a piškótu.
  2. V mise vyšľaháme žĺtky a práškový cukor do nadýchanej svetlej peny. Pridáme citrónovú kôru a zamiešame. V druhej mise vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom do tuha. Potom obe zmesi veľmi jemne zmiešame. Snažíme sa udržať čo najviac nadýchaného objemu, ale je dôležité obe zložky poriadne zmiešať.
  3. Napokon pridáme v troch várkach Promix PK bezgluténovú múku, ktorú preosievame na vaječnú zmes a potom ju gumenou varechou veľmi zľahka zapracúvame. Ideálne robíme veľké oblúky varechou tak, aby sme premiešali aj usadenú múku na dne misy.
  4. Hotovú zmes vylejeme na plech potretý tenkou vrstvou oleja, na ktorý sme uhladili papier na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 °C asi 15 minút. Hotové cesto je na dotyk mäkké a pružné. Vyberieme z rúry a ešte za horúca aj s papierom na pečenie zrolujeme do rolády (týmto predídeme tomu, aby sa roláda lámala). Takto zrolovanú necháme vychladnúť.
  5. Stiahneme papier na pečenie a potrieme lekvárom. Pri kraji do jedného radu poukladáme tesne vedľa seba umyté a osušené čerstvé maliny a opatrne zrolujeme. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Krájame na kúsky hrubé asi 1,5 – 2 cm.

Suroviny

Črty

  • bez lepku
  • vegetariánske

Parametre

  • Príprava počas 30 minút
  • Pečenie počas 15 minút
  • Teplota rúry 170 °C

Neprehliadnite