Jednoduchá piškótová roláda

Nemáte čas na náročné a zdĺhavé vypekanie dobrôt? Máme pre vás skvelý, jednoduchý a rýchli recept na bezlepkovú piškótovú roládu. Nadýchané piškótové cesto sme naplnili malinovým džemom, ale na roládach je najlepšie, že sa dajú naplniť presne tým čo máte najradšej.
Postup
- Na to, aby sa vám piškótové cesto dokonale podarilo, odporúčame použiť našu bezlguténovú múku Promix PK. Táto múka je špeciálne vyvinutá na pečenie zákuskov, korpusov, jemného pečiva, rôznych druhov koláčov a piškótu.
- V mise vyšľaháme žĺtky a práškový cukor do nadýchanej svetlej peny. Pridáme citrónovú kôru a zamiešame. V druhej mise vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom do tuha. Potom obe zmesi veľmi jemne zmiešame. Snažíme sa udržať čo najviac nadýchaného objemu, ale je dôležité obe zložky poriadne zmiešať.
- Napokon pridáme v troch várkach Promix PK bezgluténovú múku, ktorú preosievame na vaječnú zmes a potom ju gumenou varechou veľmi zľahka zapracúvame. Ideálne robíme veľké oblúky varechou tak, aby sme premiešali aj usadenú múku na dne misy.
- Hotovú zmes vylejeme na plech potretý tenkou vrstvou oleja, na ktorý sme uhladili papier na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 °C asi 15 minút. Hotové cesto je na dotyk mäkké a pružné. Vyberieme z rúry a ešte za horúca aj s papierom na pečenie zrolujeme do rolády (týmto predídeme tomu, aby sa roláda lámala). Takto zrolovanú necháme vychladnúť.
- Stiahneme papier na pečenie a potrieme lekvárom. Pri kraji do jedného radu poukladáme tesne vedľa seba umyté a osušené čerstvé maliny a opatrne zrolujeme. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Krájame na kúsky hrubé asi 1,5 – 2 cm.
Suroviny
- 120 g bezgluténovej múky Promix Novalim PROMIX-PK zmes na bezlepkové pečivo 1000g
- 60 g práškového cukru
- 30 g kryštálového cukru
- 5 ks vajec
- trochu nastrúhanej citrónovej kôry
- malinový lekvár
- práškový cukor na posypanie
Črty
- bez lepku
- vegetariánske
Parametre
- Príprava počas 30 minút
- Pečenie počas 15 minút
- Teplota rúry 170 °C